-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pagamintos prekės brangs – ES planuoja joms taikyti 25 proc. muitą

Europos Sąjunga ruošia atsakomųjų priemonių į Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) planus įvesti 25 proc. muitą plieno importui ir planuoja tokį pat muitą įvesti įvairioms į ES įvežamoms amerikietiškoms prekėms – nuo medvilninių marškinėlių iki motociklų, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.
„Harley-Davidson Street Bob“
„Harley-Davidson Street Bob“

Remdamasi Europos Komisijos dokumentu agentūra skelbia, kad atsakomuosius muitus ketinama įvesti plataus vartojimo ir žemės ūkio prekėms, taip pat plieno ir pramonės produkcijai, kurių bendra importo vertė siekia 2,8 mlrd. eurų.

Pirmadienį Europos Komisija šį klausimą aptarė su Europos Sąjungos šalių vyriausybių atstovais.

Komisijos parengtame amerikietiškų prekių, kurioms gali būti įvestas 25 proc. importo muitas, yra plataus vartojimo prekės, įskaitant medvilninius marškinėlius, džinsus ir kosmetiką, motociklai ir jachtos. Šių prekių į ES kiekvienais metais patiekiama už maždaug 1 mlrd. eurų.

Be to, į sąrašą pateko ir žemės ūkio produkcija: ryžiai, kukurūzai, apelsinų sultys, spanguolės. Taip pat siūloma apmuitinti burboną ir tabako gaminius. Šios produkcijos importas vertinamas maždaug 951 mln. eurų.

Atsakomąsias priemones numatoma taikyti ir plieno bei kitai pramininei produkcijai, kurios importas vertinamas 854 mln. eurų.

Kaip skelbta anksčiau, D.Trumpas praėjusią savaitę pranešė apie planus įvesti 25 proc. muitą plieno importui bei 10 proc. aliuminio importui. Tokie planai sulaukė ES, Kinijos, Kanados, Meksikos ir Brazilijos pasipiktinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius