Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV paskelbė sankcijas Kinijos naftos importuotojai

Jungtinės Valstijos įtraukė vieną Kinijos naftos importo įmonę į sankcijų sąrašą dėl prekybos iranietiška nafta, pirmadienį paskelbė valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.
Mike'as Pompeo Vokietijoje
Mike'as Pompeo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vykdant maksimalaus spaudimo kampaniją skelbiu, kad Jungtinės Valstijos įveda sankcijas Kinijos [juridiniam] subjektui „Zhuhai Zhenrong“ ir jo generaliniam direktoriui Youminui Li, – pareiškė M.Pompeo. – Jie pažeidė JAV įstatymus priimdami neperdirbtą naftą.“

Tai naujausias Vašingtono žingsnis didinant ekonominį spaudimą Teheranui dėl jo įtariamos karinės veiklos Vidurio Rytuose ir branduolinės programos ir imantis priemonių prieš šiitiškos respublikos verslo partnerius.

„Nuolat sakydavome, kad bet kokios sankcijos iš tikrųjų bus vykdomos. Negalime toleruoti, kad daugiau pinigų tenka ajatoloms, sukeliantiems pavojų Amerikos karių, jūreivių, lakūnų, jūrų pėstininkų gyvybėms. Tai pernelyg svarbu“, – kalbėjo M.Pompeo.

„Zhuhai Zhenrong“ kartu su Kinijos valstybine naftos perdirbimo įmone „Sinopec“ superka beveik visą Kinijos importuojamą iranietišką naftą.

Kaip praneša naujienų agentūra „Bloomberg“, per pirmuosius penkis šių metų mėnesius Kinija iš Irano gavo apie 12 mln. tonų naftos.

Pranešime sakoma, kad dalis šios naftos laikoma muitinės sandėliuose, nevykdant visų išmuitinimo procedūrų. Tikėtina, kad tokiu būdu bendrovės siekia išvengti sankcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius