Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV PPO apskundė Kinijos atsakomuosius tarifus

Jungtinės Valstijos pirmadienį Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) apskundė savo prekybos partnerių sprendimus pritaikyti atsakomuosius tarifus Donaldo Trumpo muitams plienui ir aliuminiui. 
Berniukas laiko Kinijos ir JAV vėliavėles
Berniukas laiko Kinijos ir JAV vėliavėles / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtonas pradėjo atskiras bylas prieš Kiniją, Europos Sąjungą, (ES), Kanadą, Meksiką ir Turkiją, apskųsdamas muito tarifus, kuriuos minėtosios šalys pritaikė amerikietiškai žemės ūkio produkcijai, technikai ir kitiems produktams, atsakydamos į JAV tarifus metalams.

Nepaisant pasipiktinimo iš ES, Kanados ir Meksikos, Baltieji rūmai sako, kad šių šalių tariamai nesąžiningos prekybos praktikos pateisina griežtus D.Trumpo tarifus.

„Veiksmai, kurių ėmėsi prezidentas, yra visiškai teisėti ir pateisinami pagal JAV įstatymus bei tarptautinės prekybos taisykles“, – sakė JAV atstovas prekybai Robertas Lighthizeris.

„Vietoje to, kad dirbtų su mumis bei spręstų bendrą problemą, kai kurie mūsų prekybos partneriai pasirinko atsakyti savo tarifais, kurie skirti bausti amerikiečių darbuotojus, ūkininkus ir įmones“, – piktinosi jis.

Nuo kovo mėnesio D.Trumpas padidino spaudimą Kinijai ir tradiciniams JAV sąjungininkams, pritaikydamas muito tarifus plienui, aliuminiui, skalbimo mašinoms, saulės baterijoms bei plačiam spektrui kiniškų prekių.

Pasak JAV prekybos rūmų, atsakomieji tarifai JAV eksportui – dažnu atveju sudaryti taip, kad labiausiai pakenktų Jungtinių Valstijų dalims, kurios balsuoja už respublikonus – dabar dengia apie 75 mlrd. JAV dolerių amerikietiško eksporto.

Tačiau D.Trumpas sustoti neketina – anksčiau šį mėnesį jo administracija paskelbė pritaikanti tarifus importui iš Kinijos, kurio vertė siekia net apie 200 mlrd. JAV dolerių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius