-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prašo JT sustabdyti naftos produktų eksportą į Šiaurės Korėją

Jungtinės Valstijos prašo Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos nedelsiant sustabdyti visų perdirbtų naftos produktų eksportą į Šiaurės Korėją, paaiškėjus, kad Pchenjanas pažeidė importo apribojimus, skelbiama naujienų agentūros AFP gautuose dokumentuose.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Konfidencialioje JAV ataskaitoje, kuri buvo pateikta JT sankcijų komitetui, skaičiuojama, kad į Šiaurės Korėją buvo išsiųsta mažiausiai 759 tūkst. 793 bareliai naftos produktų, gerokai aukščiau nustatytos 500 tūkst. barelių kvotos.

Naftos produktai buvo gabenami jūra, naudojant Šiaurės Korėjos tanklaivius, kurie buvo pasiųsti į uostus mažiausiai 89 kartus, tikėtina, kad „pristatytų krovinius“, rašoma ataskaitoje.

Komitetas turėtų prašymą apsvarstyti per penkias dienas. Manoma, kad šį prašymą blokuos Rusija ir Kinija.

Pagal naujausias sankcijas, naftos žaliavos tiekimas į Šiaurės Korėją buvo apribotas iki 4 mln. barelių per metus, o perdirbtų naftos produktų – iki 500 tūkst. barelių per metus.

Tačiau sankcijų laikymąsi stebintys JT ekspertai pranešė, kad Šiaurės Korėja apeidinėja sankcijas neteisėtai importuodama naftos produktus, kurie yra reikalingi šalies balistinių raketų ir branduolinėms programoms.

Savo ataskaitoje Jungtinės Valstijos pirštais badė į Kiniją ir Rusiją, kurios yra kaltinamos parduodant perdirbtus naftos produktus Šiaurės Korėjai.

„Šie pardavimai ir bet koks kitas produktų perdavimas privalo būti sustabdyti, nes Jungtinės Valstijos mano, kad Šiaurės Korėja... pažeidė perdirbtų naftos produktų kvotą 2018-iesiems“, – sakoma ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius