Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV prekybos sekretorius: „Mes nesiekiame prekybinio karo“

Jungtinių Valstijų prekybos sekretorius Wilburas Rossas trečiadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nesiekia prekybinio karo, o šalies sprendimas įvesti didelius plieno ir aliuminio importo muitus yra „gerai apgalvotas“. „Mes nesiekiame prekybinio karo“, – televizijos kanalui CNBC sakė jis.
Wilburas Rossas
Wilburas Rossas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes palaikysime protingus santykius su mūsų sąjungininkais“, – sakė jis, pridūręs, kad plieno kainų šuolio galima išvengti didinant plieno gamybą šalies viduje.

Tai W. Rossas pareiškė praėjus kelioms valandoms po to, kai iškilus nesutarimų dėl prekybos politikos antradienį Baltuosius rūmus nusprendė palikti JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas ekonomikos klausimais Gary Cohnas.

Nacionalinės ekonomikos tarybos direktorius G.Cohnas buvo vienas aktyviausių D.Trumpo planų įvesti aliuminio ir plieno importo muitus priešininkų prezidento aplinkoje.

W.Rossas nesureikšmino G.Cohno atsistatydinimo ir pareiškė, kad „tai nėra kažkoks rūmų perversmas“. Jo teigimu, G.Cohnas esą „jau kurį laiką svarstė apie išėjimą“.

„Tai nebus didelis prekybos karas, – trečiadienį pareiškė W.Rossas. – Prezidentas nebūtų išreiškęs lankstumo dėl Kanados ir Meksikos, jeigu norėtų pasielgti ekstremaliai. Tai yra idėja, kuri buvo gerai apgalvota per tam tikrą laiką.“

D.Trumpas pareiškė, kad plieno ir aliuminio importo muitai gali būti netaikomi Kanadai ir Meksikai, jeigu jos pademonstruos didesnę norą pakeisti Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimą (NAFTA).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius