Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

JAV skyrė „Moody's“ milžinišką baudą už neteisingus reitingus prieš 2008 metų krizę

Reitingų agentūra „Moody's“ JAV teisingumo departamentui, Kolumbijos federalinei apygardai ir 21-ai JAV valstijai iš viso sumokės 864 mln. JAV dolerius dėl neteisingų hipoteka užtikrintų vertybinių popierių rizikos reitingų, paskelbtų prieš 2008 metų būsto ir finansų rinkos krizę, teigiama Teisingumo departamento pranešime.
„Moody's“
„Moody's“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prieš Didžiąją recesiją „Moody's“ nesilaikė savo pačios kredito reitingų standartų ir neįvykdė savo įsipareigojimo dėl skaidrios informacijos“, – sakė departamento atstovas Billas Baeris.

„Moody's“ pranešime nurodoma, kad susitarimas su valdžia pašalins juridinę riziką ir leis išvengti išlaidų ir neapibrėžtumo, susijusio su galimu tolesniu tyrimu bei bylinėjimusi teisme. Kompanija taip pat ketina koreguoti savo reitingų nustatymo metodiką siekiant užtikrinti, kad jos reitingai yra objektyvūs.

Verta paminėti, kad kita reitingų agentūra – S&P – analogišką susitarimą pasiekė 2015 metais ir sutiko išmokėti 1,375 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius