Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV tikisi, jog Kinija apsigalvos ir nebeatsisakinės sutartų įsipareigojimų

JAV pareigūnai tikisi, jog Kinija apsigalvos ir nebeatsisakinės įsipareigojimų, kuriuos prisiėmė per ankstesnius derybų dėl prekybos ratus, pareiškė JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas.
Wilburas Rossas
Wilburas Rossas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV ir Kinijos aukšto rango pareigūnai, mėginantys atnaujinti derybas dėl prekybos, šią ir praėjusią savaitę kelis kartus kalbėjosi telefonu.

Gegužę, Vašingtonui pareiškus, jog Pekinas mėgina atsisakyti anksčiau prisiimtų įsipareigojimų pagrindiniais klausimais, dviejų šalių derybos žlugo.

„Tai yra ilgas ir bendradarbiavimu pagrįstas procesas. Tačiau bene svarbiausia dabar yra tai, ar jie sutiks grįžti prie to derybų etapo, kuriame jie dar nebuvo apsigalvoję dėl įsipareigojimų“, – televizijos kanalui „Fox Business Network“ trečiadienį pareiškė W.Rossas.

„Tai dabar yra bene svarbiausias klausimas ir pokalbiuose telefonu mes mėginame tai išsiaiškinti.“

Japonijoje praėjusį mėnesį susitikę JAV ir Kinijos prezidentai Donaldas Trumpas ir Xi Jinpingas sutarė dėl prekybos paliaubų ir derybų atnaujinimo.

Šalys jau yra nustačiusios importo muitus 360 mlrd. JAV dolerių vertės viena kitos prekėms ir D.Trumpas yra pagrasinęs dar labiau apmokestinti importuojamas kiniškas prekes.

JAV pareigūnai šią savaitę pareiškė, jog tuo atveju, jeigu pokalbiuose telefonu bus padaryta pakankama pažanga, galėtų būti suplanuotos tiesioginės derybos Pekine.

Vašingtonas Pekiną kaltina kišimusi į rinkas ir intelektinės nuosavybės vagyste. Jungtinės Valstijos taip pat priekaištauja Kinijai dėl kliūčių, su kuriomis tenka susidurti JAV bendrovėms, norinčioms veikti milžiniškoje Kinijos rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius