Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK nebepriims prašymų išduoti „auksines vizas“

Didžioji Britanija ketvirtadienį pranešė nebepriimsianti naujų prašymų išduoti investuotojams skirtas vizas, vyriausybei pripažinus, kad kai kurie tokių vizų išdavimo atvejai praeityje galėjo būti susiję su „grėsme saugumui“ ir griežtinant priemones prieš neteisėtus finansų srautus iš Rusijos.
Londonas
Londonas / 123RF.com nuotr.

Vadinamosios auksinės vizos leisdavo atvykti ir likti Didžiojoje Britanijoje, jei asmuo investuodavo 2 mln. svarų (2,7 mln. JAV dolerių, 2,4 mln. eurų) į JK registruotas įmones.

Nuo šiol prašymai išduoti tokias vizas nebebus priimami.

2018 metų parlamento Užsienio reikalų komiteto ataskaitoje ministrai buvo apkaltinti rizikuojant nacionaliniu saugumu „užmerkiant akis“ į Rusijos „nešvarius pinigus“, srūvančius per Londono finansų centrą.

„Šis klausimas buvo nuolat peržiūrimas ir kai kurie atvejai sukėlė susirūpinimą saugumu, įskaitant atvejus, susijusius su asmenimis, neteisėtai įsigijusius turtus ir siejamus su platesnio masto korupcija“, – sakoma Vidaus reikalų ministerijos ketvirtadienį paskelbtame pranešime.

Ministerija, atsakinga už imigracijos politiką, pranešė, kad peržiūri visus patvirtinimus, gautus pagal schemą nuo 2008 metų pradžios iki jos atnaujinimo 2015 metų balandžio mėnesį, o rezultatai dar nepaviešinti.

Tuo tarpu užsienio reikalų sekretorė Liz Truss (Liz Tras), vadovaujanti britų diplomatinėms pastangoms atgrasyti Rusiją nuo invazijos į Ukrainą, praėjusį mėnesį pareiškė, kad vyriausybė taip pat peržiūri visas rusams jau išduotas investuotojų vizas.

Praėjusią savaitę vyriausybė pasirašė naują įstatymą, suteikiantį jai įgaliojimus įvesti griežtesnes ir platesnes sankcijas Rusijai, jei Maskva sustiprins agresiją prieš Ukrainą.

L.Truss gyrė ketvirtadienio žingsnį „sustabdyti nelegalius finansus“, kurio imtasi po nuoseklios kritikos, kad konservatorių vyriausybė nepadarė pakankamai sustabdyti „nešvarių“ pinigų srautus į Didžiąją Britaniją iš Rusijos ir kitų karštųjų taškų.

„Tokiai piktybiškai veiklai, įskaitant tai, ką šiuo metu matome Rusijos elgesyje, nėra vietos JK“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pridūrė L.Truss.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad rengiami pakeitimai, susiję su vadinamąja novatoriaus viza, kuri galės būti išduota potencialiems prašytojams.

Tai yra dalis naujosios JK imigracijos sistemos (JK balais grindžiamos imigracijos sistemos), kuri, pasak ministerijos, atvers „kelią ambicingoms investicijoms, kuris veiksmingiau parems JK ekonomiką“.

Nuo šiol tokių prašymų patvirtinimai priklausys nuo to, ar pareiškėjai įgyvendins investavimo strategiją, kuri patvirtins tikrą darbo vietų kūrimą ir kitą apčiuopiamą ekonominį poveikį.

„Pasyvių investicijų JK nebeužteks“, – pridūrė ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius