Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JK rengiasi panaikinti vieną iš penkių darbo vietų valstybės tarnyboje

Jungtinės Karalystės vyriausybė planuoja imtis naujų išlaidų mažinimo priemonių, pagal kurias darbo neteks dešimtys tūkstančių šalies valstybės tarnautojų, penktadienį pareiškė ministrų kabineto narys Jacobas Reesas-Moggas.
Jungtinė karalystė
Jungtinė karalystė / 123RF.com nuotr.

Televizijai „Sky News“ jis nepaneigė žiniasklaidos pranešimų apie tai, kad bus panaikinta 91 tūkst. Vaitholo darbo vietų, ir pareiškė: „Žinau, kad toks skaičius patraukia dėmesį, bet tiesiog bus grįžta prie valstybės tarnybos, kurią turėjome 2016 metais.“

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas dienraščiui „The Daily Mail“ pareiškė, jog „mes turime mažinti vyriausybės kainą, kad galėtume sumažinti pragyvenimo išlaidas“, ir pridūrė, kad valstybės tarnyba per pandemiją tapo „išpūsta“.

Jis leidiniui nurodė, kad reikia panaikinti 91 tūkst. darbo vietų – 20 proc. visos valstybės tarnybos, – kad būtų galima sutaupyti maždaug 3,5 mlrd. svarų (4,1 mlrd. eurų) per metus.

Milžiniškas pinigų sumas per pandemiją išleidusi vyriausybė atkakliai stengiasi subalansuoti biudžetą, tačiau dabar jai tenka susidurti su sparčiai kylančia infliacija, kuri varžo ekonomikos atsigavimą ir dar didina spaudimą viešiesiems finansams.

J.Reesas-Moggas, už „Brexito“ galimybes ir vyriausybės veiksmingumą atsakingas ministras, pastarosiomis savaitėmis ėmė taikytis į valstybės tarnautojus, kurie tebedirba iš namų, nors visi koronaviruso apribojimai jau buvo panaikinti.

Jis net sulaukė kritikos už tai, kad įvairiuose vyriausybės departamentuose ant tuščių rašomųjų stalų buvo palikęs pasirašytų raštelių, kuriuose parašė: „Deja, jūsų nebuvo vietoje. Tikiuosi visai netrukus pamatyti jus biure.“

J.Reesas-Moggas pareiškė, kad dėl „Brexito“ ir pandemijos valstybės tarnyba pastaraisiais metais buvo išplėsta, o „dabar mes mėginame sugrįžti prie įprasto tarnybos masto“.

„Valstybės tarnybą per metus palieka iki 38 tūkst. žmonių, taigi paprasčiausias būdas tai padaryti būtų įšaldyti samdymą“, – pažymėjo jis.

„Reikia užtikrinti, kad žmonės būtų kuo veiksmingiau naudojami būtinoms funkcijoms vykdyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius