Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JK vyriausybė nustatė pirmojo biudžeto po „Brexit“ datą

Didžiosios Britanijos vyriausybė planuoja sudaryti pirmąjį šalies biudžetą po „Brexit“ lapkričio 6 dieną, praėjus savaitei po to, kai, kaip tikimasi, šalis pasitrauks iš Europos Sąjungos (ES), pirmadienį paskelbė iždo kancleris Sajidas Javidas.
Svarai sterlingų
Svarai sterlingų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai bus pirmasis biudžetas po pasitraukimo iš ES“, – pranešime pažymėjo iždo kancleris.

„Aš parengsiu planą, skirtą formuoti ateities ekonomiką ir paskatinti mūsų infrastruktūros pertvarkos pradžią. Tai yra teisingas ir atsakingas dalykas, kurį turime padaryti – turime tęsti valdymą, – pridūrė S.Javidas.

Didžioji Britanija ir ES šiuo metu mėgina susitarti dėl skyrybų susitarimo prieš ketvirtadienį prasidėsiantį dviejų dienų Europos vadovų susitikimą Briuselyje.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas reikalauja, kad Didžioji Britanija pasitrauktų iš bloko spalio 31 dieną, kaip ir numatyta, net jei susitarimas ir nebus pasiektas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas

Tačiau britų parlamentarai praėjusį mėnesį priėmė įstatymą, įpareigojantį premjerą paprašyti pratęsti „Brexit“ terminą, jei nepavyktų susitarti iki aukščiausiojo lygio susitikimo pabaigos.

Lieka neaišku, kaip B.Johnsonas ketina elgtis tokioje situacijoje.

Tuo tarpu tikimasi, kad biudžetas – pirmasis S.Javidui einat iždo kanclerio pareigas, – bus paremtas praėjusį mėnesį jo pateiktais pasiūlymais dėl infrastruktūros, įskaitant ligoninių ir geležinkelių, finansavimo.

Visgi leiboristų šešėlinis ministras Johnas Trickettas skeptiškai vertina pažadą, kad biudžetas bus parengtas planuojamu metu, tuo tarpu opozicijos partijos grasina nuversti B.Johnsono vyriausybę. Pats ministras pirmininkas reikalauja pirmalaikių rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius