Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jonas Pirožnikas: iš Palangos paplūdimio dingo visi čeburekų pardavėjai

Palangą užplūdo poilsiautojai, tačiau gelbėtojai darbo turi ne itin daug, mat jūra rami. Taigi dažniau tenka ieškoti pasimetusių vaikų tėvų, drausminti šunis atsivedusius ar alkoholį vartojančius asmenis, įspėti čeburekų pardavėjus. Pastarųjų, Palangos gelbėtojų tarnybos vadovo Jono Pirožniko teigimu, po pareigūnų reido beveik nebeliko.
Jonas Pirožnikas
Jonas Pirožnikas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

J.Pirožnikas pasakojo, kad šią savaitę, atšilus orams, didelių incidentų Palangos paplūdimyje nepasitaikė. Viena mergaitė „buvo prigėrusi vandens“, taigi gelbėtojų perduota medikams.

Kadangi jūra Palangoje rami, tai poilsiautojams dažniau prireikia antrinės pagalbos, tarkime, įsipjovus koją ar pan. Gelbėtojai taip pat ieško pasiklydusių vaikų tėvų ar globėjų, prižiūri viešąją tvarką – drausmina alkoholio mėgėjus, liepia poilsiautojams išsivesti šunis iš paplūdimio, drausmina čeburekų pardavėjus.

„Kai rami jūra, tai labai mažai incidentų. Darbas prasideda tada, kai yra bangavimas, vėjas, srovės, duobės“, – pasakojo J.Pirožnikas.

Jis tikino, kad poilsiautojai šiemet yra labai drausmingi.

„Palyginus su praėjusiais metais ir dar metais anksčiau, tai alkoholio vartojimas smarkiai sumažėjo. Darydami reidą, tai tik keturis poilsiautojus sudrausminom“, – kalbėjo gelbėtojų vadas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Palangos paplūdimys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Palangos paplūdimys

Griežtai žmonės yra baudžiami tik tuo atveju, kai elgiasi piktybiškai, tarkime, čeburekų pardavėjai meluoja turintys visus reikalingus dokumentus prekybai, šunų savininkai išsigalvoja nebūtas pavardes ir pan.

„Mes nei baudžiam, nei drausminam, bet įspėjam, paaiškinam, kad to negalima daryti. Mūsų šeši gelbėtojai yra policijos rėmėjai, tada mes juos sulaikome (piktybiškus pažeidėjus – 15min), iškviečiame policijos pareigūnus. Jeigu pirmas kartas, tai kartais surašo tik įspėjimą. Jeigu žmonės priešinasi, meluoja pavardę, tai gauna maksimalią baudą“, – pasakojo J.Pirožnikas.

Po vykusio reido incidentų smarkiai sumažėjo. Tarkime, iš paplūdimio, kaip pasakojo gelbėtojų vadas, dingo kone visi čeburekų pardavėjai – trečiadienį buvo sučiuptas tik vienas. Nors dar savaitės pradžioje jie sunkiai prasilenkdavo vienas pro kitą.

„Įstatymas yra patobulintas ir numatyta mažiausiai 74 eurų bauda. Ir tai yra nejuokinga“, – pasakojo J.Pirožnikas.

Gelbėtojų vadas tikino, kad čeburekų paplūdimyje nėra pirkęs, tačiau pasisako už tai, kad jie būtų legalizuoti.

„Aš norėčiau, kad tai būtų legalizuota. Kad jie sumokėtų mokestį, gautų tam tikrus leidimus ir prekiautų tais čeburekais. Taip yra geriau, negu kad jie eitų vogti. Jeigu jaunimas nori užsidirbti pinigų. Jeigu aš nenoriu čebureko, tai jūs man neįsiūlysit, bet tie, kurie perka, tai tegul perka“, – pasakojo gelbėtojų vadas.

Čeburekas iš jaunuolių nešiojamų šaltkrepšių dažniausiai kainuoja pusantro euro.

„Kažkaip tai nežinau“, – paklaustas, kodėl nėra ragavęs čebureko paplūdimyje, pečiais gūžtelėjo J.Pirožnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius