Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„JPMorgan Chase“ perspėja: po ilgo tylos laikotarpio laukia dideli svyravimai

Pasaulinėse finansų rinkose neįprastai ilgą laiką buvo fiksuojama santykinė ramybė ir tai reiškia, kad investuotojai turėtų ruoštis svyravimų laikotarpiui, mano amerikiečių banko „JPMorgan Chase“ ekspertai.
Pinigai skrybėlėje
Pinigai skrybėlėje / 123RF.com nuotr.

Rizikingų aktyvų, įskaitant akcijas, rinkos kelerius metus augo, dėl to iki rekordinių žemumų sumažėjo svyravimas, pažymėjo „JPMorgan Chase“ analitikas Marko Kolanovičius.

„Nors atsižvelgiant į pamatinius veiksnius, svyravimas neturėtų būti didelis, mums akivaizdu, kad dabartinė makroekonominė aplinka nėra rekordiškai žemo svyravimo pagrindu“, – pridūrė ekspertas.

JAV centrinis bankas – Federalinio rezervo sistema – jau didina bazinę palūkanų normą, o Europos Centrinis Bankas ir Japonijos centrinis bankas artimiausiu metu ims riboti ūkio stimuliavimo priemones, kurios ir palaiko aukštas finansų aktyvų kainas, mano M.Kolanovičius.

„Vidutinėje perspektyvoje, tikėtina, tai prives prie rinkos svyravimų, svyravimo augimui ir susijusios rizikos“, – sakė amerikiečių banko ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius