Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kainas auginantys barai ir restoranai šovė sau į koją – apyvartos krito 8 proc.

Restoranai, kavinės ir barai turėtų sunerimti – šiemet rugsėjį jų apyvartos buvo jau 8,2 proc. mažesnės nei prieš metus. Maitinimo ir gėrimų įstaigos gerokai atsilieka nuo kitų ūkio sektorių – šiemet mažmeninė prekyba didėja kone 5 proc., o restoranai ir barai pardavimus didino 1,5 proc.
Restorane
Restorane / 123rf.com nuotr.

Maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta šiemet rugsėjį sudarė 53,1 mln. eurų – tai 11,6 proc. mažiau nei rugpjūtį, ir 8,2 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu, rodo Statistikos departamento duomenys.

Iš viso per tris ketvirčius restoranai, barai ir kitos panašios įstaigos pardavimus didino vos 1,5 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, kai bendra mažmeninė prekyba Lietuvoje didėjo 5 proc.

Šiemet rugsėjį restoranų, kavinių ir panašių įstaigų kainos buvo net 9,9 proc. didesnės nei prieš metus – tai viena iš labiausiai pabrangusių paslaugų kategorijų.

Iš viso mažmeninės prekybos įmonių apyvarta rugsėjo mėn. sudarė 859,5 mln. Eur. Lyginant su pernai rugsėju, apyvartos išaugo 1,7 proc. Apyvartas augino ne maisto prekėmis prekiaujančios įmonės – prekyba maisto produktais nežymiai susitraukė.

Per 9 mėnesius labiausiai augo prekyba nespecializuotose parduotuvėse (37,8 proc.) ir taip pat užsakomasis pardavimas paštu arba internetu (25,9 proc.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius