Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip užtikrinti žmonių su negalia teises ir galimybes darbo rinkoje?

Lapkričio 8 d. Vilniaus miesto savivaldybėje vyksiančioje socialinės atsakomybės konferencijoje „Darbuotojas su negalia – (ne)norma 2023“ bus ieškoma atsakymų į darbdaviams ir žmonėms su negalia rūpimus klausimus bei dalijamasi geraisiais pavyzdžiais, rašoma Valstybinės darbo inspekcijos pranešime spaudai.
Studentas su negalia
Negalia / Shutterstock nuotr.

Antrus metus vyksiančios socialinės atsakomybės konferencijos „Darbuotojas su negalia – (ne)norma, 2023“ tikslas – skatinti verslo socialinę atsakomybę įdarbinant žmones su negalia, dalytis gerąja praktika ir pavyzdžiais, kaip įtraukti šią žmonių grupę į atvirą darbo rinką arba į mini socialinius projektus. Konferencijos metu bus aptarti žmonių su negalia įdarbinimo problemų sprendimo būdai bei kiti, su šia aktualia tema susiję, klausimai.

Kaip užtikrinti žmonių su negalia teises ir galimybes darbo rinkoje? Kaip elgtis įdarbinus žmones su negalia ir užtikrinti sėkmingą jų integraciją? Konferencijoje bus aptartos žmonių su negalia prieinamumo galimybės, teisės ir garantijos darbe, darbo rinkos apžvalga, neregių ir silpnaregių įdarbinimas, ES Prieinamumo direktyvos reikalavimai ir daugelis kitų temų.

Valstybinės darbo inspekcija visada siekia atkreipti dėmesį į aktualias temas ir jautrias socialines grupes, todėl labai skatina tokio pobūdžio renginius. Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Jonas Gricius konferencijos metu tars sveikinimo žodį, o kancleris Šarūnas Orlavičius skaitys pranešimą „Teisės ir garantijos darbe turint negalią“.

Renginyje taip pat dalyvaus Neįgaliųjų̨ reikalų departamento, Užimtumo tarnybos, VŠĮ „Pietų̨ Lietuvos verslo kooperacijos centro“, Lietuvos kurčiųjų̨ draugijos, Lietuvos aklųjų̨ ir silpnaregių sąjungos, VŠĮ „Valakupių reabilitacijos centro“, asociacijos „Savarankiškas gyvenimas“, Dienos centro „Šviesa“, leidybos namų „Tikra knyga“, UAB „DSP Plius“, Vilniaus universiteto ir kt. atstovai.

Norinčius dalyvauti renginyje kviečiame registruotis iki lapkričio 6 d. 12.00 val. Negalintys atvykti, turės galimybę renginį stebėti tiesiogiai www.vilnius.lt YouTube kanale: ONLINE. Konferencija bus tiesiogiai verčiama į lietuvių gestų kalbą. Visą renginio programą rasite čia.

Renginio organizatoriai: Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Vilniaus verslo moterų tinklas, UAB „DSP Plius“, VŠĮ „Valakupių reabilitacijos centras“, Iceland, Liechtenstein and Norway grants.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius