Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kalafiorgeito“ tyrėjai turėtų panagrinėti ir paslaugų kainas

Premjerui Algirdui Butkevičiui pirmadienį ketinant rengti atsakingų institucijų pasitarimą dėl maisto produktų kainų parduotuvėse, komercinio SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda ragina atkreipti dėmesį ne vien į prekių, bet ir į paslaugų kainas.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Paslaugų sektorius, kuomet kalbame apie buitinių prietaisų remontą, – ten apskritai dedasi keisti dalykai, su tavimi elgiasi kaip nori, kainas nustato, atsiprašant, „iš lempos“. Nors tokių įstaigėlių daug, toks įspūdis, lyg jos valdomos iš vieno centro, nes jų kainodaros politika nesiskiria“, – laidoje „Aktualioji valanda“ sakė G.Nausėda.

Anot bankininko, paslaugų sektorių galėtų kruopščiai panagrinėti Konkurencijos taryba ir vartotojų gynėjai.

Savo ruožtu Vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovas Feliksas Petrauskas „Žinių radijui“ aiškino, kad prižiūrėti kainas yra ne šios tarnybos darbas.

Šią savaitę visuomenėje žinomi asmenys viešojoje erdvėje pasipiktino smarkiai pabrangusiais maisto produktais, ypač žiediniais kopūstais. Socialiniuose tinkluose gyventojai pradėjo burtis į grupes, kuriose ragina boikotuoti prekybos centrus.

Visą laidą klausyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius