Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karklės festivalio gerbėjas pinigus pervedė, o bilietų į fiestą taip ir negavo

Į Karklės festivalį pigesnių bilietų per socialinį tinklą „Facebook“ ieškojusiam Mariui teko skaudžiai nusivilti. Vaikinas tikėjosi du bilietus įsigyti už 70 eurų, tačiau liko ir be pinigų, ir be bilietų. Tik nesulaukęs eleketroninio laiško iš pardavėjo susivokė jo pavardę įvesti į „Google“. Paieška nepaguodė – vaikinas suprato tapęs dar viena panevėžiečio sukčiaus auka.

Apie tai, kad parduoda bilietus į Karklę, devyniolikmetis Panevėžio gyventojas Lukas Pelaitis skelbė renginio profilyje socialiniame tinkle. Netrukus į jį asmenine žinute kreipėsi Marius. Vaikinai sutarė, kad už du bilietus bus sumokėti 70 eurų, pirkėjas pinigus sumokės pavedimu, o pardavėjas bilietus persiųs elektroniu paštu. 

Tačiau Marius bilietų taip ir nesulaukė. Tik tuomet jis pradėjo domėtis pardavėjo reputacija.

Pagarsėjęs sukčius

Paaiškėjo, kad nuo L.Pelaičio jau yra nukentėjusios dešimtys žmonių. Dar pernai jis pardavinėjo neegzistuojančius maisto papildus, telefonus, o vasarą atrado tikrą aukso gyslą – ėmė siūlyti bilietus į festivalius „Tundra“, „Galapagai“, „Karklė“.

Nors internete pilna nuo L.Pelaičio nukentėjusių žmonių skundų, dalis jų tvirtina, kad policija jiems niekuo negalėjo padėti. Esą sumos, kurias L.Pelaitis pasisavino, dažnai nesiekia 38 eurų ir yra per mažos, kad nusikaltėlio būtų ieškoma.

Baustas daugybę kartų

Tačiau Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Rasa Černauskaitė 15min.lt tvirtino, kad L.Pelaičio veiklą policija stebi akylai.

„Lukas Pelaitis policijai žinomas. Jo atžvilgiu pradėta daugiau kaip dešimt administracinių teisenų pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 50 straipsnį (dėl smulkaus sukčiavimo – red.past.). Visi nusižengimai perduoti teismui. Už didžiąją dalį nusižengimų jam skirtos baudos arba administracinis areštas“, – nurodė R.Černauskaitė.

Pagal įstatymą, už smulkų sukčiavimą baudžiama bauda nuo aštuoniasdešimt šešių iki dviejų šimtų šešiasdešimties eurų arba administraciniu areštu nuo dešimties iki trisdešimties parų.

Policija rekomenduoja prieš perkant ką nors iš nepažįstamųjų internetu pasidomėti pardavėjo ar įmonės veikla bei kitų pirkėjų patirtimi.

Taip pat siūloma išsaugoti susirašinėjimo su pardavėju išklotinę, padaryti ir išsaugoti ekrano nuotraukas pirkimo procedūros metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius