Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 27 /18:21

Katalonijos bankų akcijos staiga smuko, regiono parlamentui paskelbus nepriklausomybę

Katalonijos bankų esančių Ispanijos akcijų biržoje akcijos penktadienį staigiai smuko, kai Katalonijos regioninis parlamentas paskelbė nepriklausomybę nuo Ispanijos.
Ispanijos bankas „CaixaBank“
Ispanijos bankas „CaixaBank“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečio didžiausio Ispanijos paskolų teikėjo „CaixaBank“ akcijos nukrito apie penkis procentus, o šalies penkto didžiausio skolintojo „Sabadell“ akcijos krito apie šešis procentus.

Šių dviejų bankų akcijos pigo nuo tada, kai separatistinė Katalonijos valdžia spalio 1 d. surengė referendumą dėl nepriklausomybės, nepaisant to, kad centrinė valdžia Madride ir teismai referendumą pripažino neteisėtu.

Dalis klientų iš šių bankų atsiėmė indėlius, dėl ko bankai perkėlė savo juridinius adresus į kitas Ispanijos dalis. Tačiau nei „CaixaBank“, nei „Sabadell“ neatskleidžia, kiek pinigų buvo nusiimta, tačiau pabrėžė, kad atsiėmimas sustojo, kai jie iškėlė savo juridinius adresus.

Nuo referendumo iš Katalonijos juridinius adresus iškėlė beveik 1700 kompanijų.

Tarptautinis valiutos fondas anksčiau šį mėnesį perspėjo, kad spartų Ispanijos ekonomikos atsigavimą gali standyti politinė suirutė dėl Katalonijos siekio atsiskirti.

Katalonijoje gyvena pusaštunto milijono žmonių, jam tenka maždaug 20 proc. Ispanijos ekonomikos. Kaip atskiros šalies, Katalonijos BVP prilygtų Portugalijos ar Suomijos BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius