Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazlų Rūdos savivaldybei gali tekti nutraukti sutartį su „Litesko“

Kazlų Rūdos savivaldybė gali tapti pirmąja šalyje, kuriai bus leista nutraukti sutartį su šilumos tiekėju. Konkurencijos taryba ketina rekomenduoti Kazlų Rūdos savivaldybei nutraukti šilumos ūkio nuomos sutartį su „Litesko“.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad laukiama tik vietos valdžios ir bendrovės nuomonių apie tyrimą.

Konkurencijos tarybos atlikto tyrimo išvadomis pripažįstama, kad 2007 metų gruodžio pabaigoje Kazlų Rūdos savivaldybės ir „Litesko“ sudaryta sutartis, pagal kurią šilumą tiekianti bendrovė Kazlų Rūdos šilumos ūkį valdys ne iki 2015 metų, o net iki 2030-ųjų, pažeidžia sąžiningos konkurencijos laisvę.

Konkurencijos tarybos tyrimas atliktas po to, kai į šią instituciją kreipėsi Seimo narys Mantas Varaška, nors vietos politikai jokių neatitikimų teisiniams aktams nepastebėjo. Konkurencijos tarybos atstovė Palmira Kvietkauskienė sakė, kad galutinis sprendimas turėtų būti priimtas dar sausį.

Viešųjų pirkimų tarnyba pripažino, kad savivaldybė sutartyje su „Litesko“ pažeidė šilumos ūkio modernizavimo ir renovacijos konkurso nuostatus. Pagal juos sutartis galėjo būti pratęsta ne ilgiau kaip iki 2025-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius