Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keleivių vežėjai nori lengvatinio PVM

Trečiadienį su susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu susitikę vežėjų atstovai pageidavo, kad keleiviniam transportui būtų pritaikytos Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos.
Viešasis transportas
Viešasis transportas. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Vietoje dabar mokamo 21 proc. PVM keleivių vežėjai norėtų mokėti lengvatinį 8–9 proc. siekiantį PVM.

Kaip naujienų portalui 15min.lt sakė vežėjų asociacijos „Linava“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius, lengvatinis PVM keleivių vežėjams reikalingas tam, kad jie galėtų išgyventi.

Esą nuo kadaise buvusių 5 proc. iki dabartinio lygio išaugęs PVM sunkmečiu yra pernelyg didelė našta, kuri keleivių vežėjus klampina į skolas.

„Lietuvos keleivių vežėjai kartu sudėjus turi apie 90 mln. litų skolų“, – kalbėjo G.Vincevičius ir pridėjo, kad prieš porą mėnesių, „Linavos“ skaičiavimais, keleivių vežėjai vien PVM mokesčio buvo nesumokėję 30 mln. Lt.

Tačiau, pašnekovo teigimu, šalies savivaldybės keleivių vežėjams skolingos dar didesnes sumas. Esą vien Vilniaus savivaldybė miestiečius vežiojančioms įmonėms „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“ skolinga per 70 mln. Lt.

Anot E.Masiulio, lengvatinio PVM taikymo keleivių vežėjams klausimas jau buvo keliamas anksčiau ir tam nepritarė Finansų ministerija. Tačiau ministras sakė suprantantis, kad 21 proc. siekiantis PVM trukdo šiam verslui ir užsiminė bandysiantis šį klausimą kelti dar sykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius