-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadalis darbuotojų Estijoje norėtų gauti atlyginimą kartą per savaitę

Kas ketvirtas darbuotojas Estijoje norėtų gauti darbo užmokestį bent kartą per savaitę, parodė šalyje atliktas darbo jėgos tyrimas.
Pristatyti naujosios serijos „Europa“ 100 ir 200 eurų banknotai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Estija Atlyginimas

Pavyzdžiui, IT sektoriuje net 40 proc. darbuotojų norėtų gauti atlyginimą dažniau nei kartą per mėnesį.

Darbo užmokesčio mokėjimo laikotarpio sutrumpinimas galėtų padaryti teigiamą poveikį gyvenimo kokybei, nes ankstesni tyrimai parodė, jog kas penktam darbuotojui neužtenka gaunamo atlyginimo.

Programinę įrangą kuriančios bendrovės „Helmes“ vadovas Jaanas Pillesaaras kiek anksčiau šį mėnesį iškėlė klausimą: kodėl atlyginimai ir toliau mokami kartą per mėnesį, nors tai galima daryti realiuoju laiku, kas valandą arba net kas minutę?

Didžiausias Estijoje darbo paieškos portalas CVKeskus.ee nusprendė išnagrinėti, ar darbuotojus domintų darbo užmokesčio sistemos modernizavimas ir ar jie būtų tam pasirengę, ir atliko daugiau kaip 2,7 tūkst. darbuotojų apklausą.

Darbo užmokesčio mokėjimą realiuoju laiku dauguma darbuotojų visgi pavadino abejotina ir sudėtinga užduotimi ir šiai idėjai pritarė tik 3 proc. apklaustųjų. Tačiau IT sektoriuje darbuotojų, pasirengusių gauti atlyginimą realiuoju laiku, buvo daugiau kaip dukart daugiau negu kituose sektoriuose.

„IT sektoriaus darbuotojai greičiausiai geriau supranta, kaip gali būti vykdomas darbo užmokesčio mokėjimas realiuoju laiku, todėl yra labiau atviri šiai idėjai“, – pareiškė CVKeskus.ee atstovas Henry Auvaartas ir pridūrė, jog dažnesnis darbo užmokesčio mokėjimas išties galėtų pagerinti darbuotojų gyvenimo sąlygas.

„Tyrimai rodo, jog, nors vidutinis darbo užmokestis sparčiai auga, darbuotojų gyvenimo lygis dėl to ne itin gerėja, o kas penktam darbuotojui neužtenka darbo užmokesčio iki kitos jo mokėjimo dienos. Daugelis darbdavių nepajėgia sparčiai didinti darbo užmokesčio, todėl teigiamą poveikį galėtų padaryti darbo užmokesčio sistemos modernizavimas“, – pažymėjo jis.

Portalo tyrimo duomenimis, gauti darbo užmokestį bent kartą per savaitę norėtų kas ketvirtas darbuotojas.

Daugiausia norinčiųjų gauti darbo užmokestį dažniau negu kartą per mėnesį buvo statybos ir IT, taip pat rinkodaros, transporto ir logistikos sektoriuose.

Dabartinė darbo užmokesčio mokėjimo kartą per mėnesį tvarka labiausiai tenkina prekybos, finansų ir valstybės valdymo sričių darbuotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius