TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl kibernetinės atakos dalis Vilniaus rajono vaikų vos neliko be Kalėdų: jų pinigai tik pradėti mokėti

Prieš kelias savaites kibernetinę ataką, dėl kurios sutruko socialinių ir kitų išmokų mokėjimas, patyrusi Vilniaus rajono savivaldybė trečiadienį pranešė pradėjusi pervedinėti vaiko pinigus į gavėjų sąskaitas bankuose. Kaip teigiama savivaldybės pranešime, tikimasi, kad dar trečiadienį dalis Vilniaus rajono gyventojų gaus šią išmoką.
Vaiko pinigai
Vaiko pinigai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai, kad dalis Vilniaus rajono vaikų gali likti be kalėdinių dovanų ir vaišių, rajono merui, pačiai savivaldybei skųstasi jau kurį laiką. Vaikus auginantys tėvai piktinosi, kad tokia svarbi išmoka vėluoja būtent prieš Kalėdas.

Savivaldybė teisinosi, kad taip yra ne dėl jos kaltės.

Praėjusią savaitę Vilniaus rajono savivaldybė išplatino informaciją, kad dėl patirtos kibernetinės atakos sutriko socialinių išmokų mokėjimas: „Kibernetinės atakos metu buvo paveikta socialines išmokas skaičiuojanti programa. Išmokų gavėjų duomenys yra atstatomi.

Deja, kol sistema pilnai neatstatyta, negalima atlikti išmokų apskaičiavimų ir suformuoti mokėjimų.

Užtikriname, kad socialinės išmokos gyventojams bus išmokėtos. Tikimasi, kad tai padaryti pavyks per artimiausias savaites.“

„Po kibernetinės atakos nuolat vyko intensyvus informacinių sistemų ir juose esančių duomenų atkūrimas. Prioritetas buvo kuo greičiau pradėti mokėti socialines išmokas, tarp jų – vaiko pinigus. Šiandien didžiąją vaiko pinigų mokėjimų dalį pavyko atstatyti.

Pinigai pervedami į bankus daugiau kaip 20 tūkst. gavėjų. Pervedama suma siekia daugiau nei 2 mln. eurų“, – pranešime cituojamas Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vladislavas Kondratovičius.

Savivaldybė žada atskirai informuoti ir apie tai, kada vaiko pinigų bei kitų socialinių išmokų mokėjimas bus pradėtas vykdyti per Lietuvos paštą.

Artimiausiomis dienomis savivaldybė taip pat numato į gyventojų sąskaitas bankuose pervesti tikslines kompensacijas už priežiūrą ir slaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius