Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija jau šįmet gali leisti komerciniams bankams užsiimti investicine bankininkyste

Kinija jau šiais metais gali leisti didelėms komercinėms finansų įstaigoms užsiimti investicine bankininkyste, taip pat organizuoti akcijų ir obligacijų platinimą, praneša „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.
Kinijos juaniai
Kinijos juaniai / 123RF.com nuotr.

Tokiu būdu vietos finansų bendrovės galės konkuruoti su Volstryto investiciniais bankais Kinijos kapitalo rinkoje, kuri, kaip vertinama, siekia 21 trln. JAV dolerių.

Šaltinių teigimu, Kinijos reguliuotojos pirmajame etape ketina išduoti atitinkamas licencijas didžiausiems šalies bankams, įskaitant „Industrial and Commercial Bank of China“ ir „China Construction Bank“.

Šalies valdžia taip pat vertina galimybę pakeisti įstatymus, reglamentuojančius komercinių bankų veiklą, kad būtų pašalinta teisinė kliūtis, kuri keletą dešimtmečių trukdė diversifikuoti finansų įmonių verslą operacijų su vertybiniais popieriais srityje, teigia šaltiniai.

Pasauliniai investiciniai bankai, įskaitant „Goldman Sachs Group“ ir „Morgan Stanley“, aktyviai plėtoja savo veiklą Kinijoje ir nuo šių metų turi galimybę 100 proc. kontroliuoti savo bendras Kinijos įmones vertybinių popierių sandorių srityje.

Kinijos komercinių bankų įžengimas į rinką sukurs konkurenciją ne tik su Vakarų investiciniais bankais, bet ir su vietos maklerių įmonėmis, įskaitant „Citic Securities“.

Šaltiniai teigia, kad pasikeitus įstatymams tik dideli Kinijos komerciniai bankai greičiausiai bus pripažinti pajėgūs prisiimti riziką, kurią kelia vertybinių popierių rinkos operacijos.

Manoma, kad naujų dalyvių atėjimas į šią rinką bus laipsniškas ir gali prasidėti nuo biržoje prekiaujamų fondų organizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius