Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kinija siūlo Rusijai pagalbą – valiutų mainus

Du Kinijos ministrai pasiūlė Rusijai paramą, prezidentui Vladimirui Putinui siekiant sutvirtinti rublį neišsemiant užsienio valiutos rezervų, rašo „Bloomberg“.
Juanis
Juanis / „Scanpix“ nuotr.

Kinija padės Rusijai, jeigu jai tos pagalbos reikės, ir yra įsitikinusi, kad Rusija gali įveikti ekonomikos sunkumus, „Phoenix TV“ sakė Kinijos užsienio reikalų ministras Wangas Yi.

Komercijos ministras Gao Huchengas sakė, kad valiutos mainų tarp dviejų valstybių praplėtimas ir platesnis juanio panaudojimas dvišalėje prekyboje gali turėti reikšmingos įtakos gelbstint Rusijos ekonomiką.

Pirmadienį rublis dolerio atžvilgiu sustiprėjo 4,1 proc., Kinijai išreiškus norą padėti Rusijai. Rusija, didžiausia energijos eksportuotoja, praneša apie 59 proc. rublio smukimą šiais metais dėl smarkiai kritusių naftos kainų ir Vakarų sankcijų.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas praėjusį mėnesį pakvietė Kiniją priimti „didelės valstybės diplomatiją“.

Spalį Kinija ir Rusija pasirašė trejų metų valiutos keitimosi susitarimą už 150 mlrd. juanių. Jis gali būti praplėstas, sutarus abiem šalims.

Kinija reklamuoja juanį kaip alternatyvą doleriui tarptautinėje prekyboje ir finansuose. Kinijos užsienio valiutos rezervai yra didžiausi pasaulyje (3,89 trnl. dolerių). Rusijos užsienio valiutos atsargos siekia 374 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius