Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija stabdo geležies ir jūrų gėrybių importą iš Šiaurės Korėjos

Kinija nuo antradienio liausis importuoti iš Šiaurės Korėjos geležį, geležies rūdą bei jūrų gėrybes, šaliai pradedant įgyvendinti Jungtinių Tautų sankcijas Pchenjanui, pirmadienį pranešė Prekybos ministerija.
Šiaurės Korėjoje suorganizuota eisena prieš naujas šaliai taikomas sankcijas
Šiaurės Korėjoje suorganizuota eisena prieš naujas šaliai taikomas sankcijas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pekinas pažadėjo visiškai įgyvendinti naujausią sankcijų paketą, kurį JT paskelbė Kinijos diplomatinei sąjungininkei. Jungtinės Valstijos taip pat spaudė Kinija labiau stengtis įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti savo branduolinių ginklų programos.

Savo tinklapyje ministerija nurodė, kad nuo antradienio „visiškai uždraudžiamas“ akmens anglių, geležies, geležies rūdos ir jūrų gėrybių importas iš Šiaurės Korėjos.

Tarp JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Pchenjano režimo lyderio Kim Jong Uno įsiplieskęs žodžių karas kelia didelį nerimą visai tarptautinei bendruomenei.

JT Saugumo Taryba anksčiau šį mėnesį patvirtino naują sankcijų paketą Pchenjano atžvilgiu, ir jam pritarė netgi Pekinas bei Maskva. Manoma, kad šios sankcijos Šiaurės Korėjos režimui kasmet kainuos po milijardą dolerių.

Šiomis sankcijomis siekiama nubausti Pchenjaną už du liepą surengtus tarpžemyninių balistinių raketų bandymus, po kurių Kim Jong Unas pasigyrė galįs smogti bet kuriai Jungtinių Valstijų daliai.

Jungtinės Valstijos savo ruožtu kaltino Kiniją, pagrindinę jo sąjungininkę ir ekonomikos rėmėją, kad ši nepakankamai stengiasi tramdyti savo kaimynę.

Tačiau Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi pareiškė, kad jo šalis „neabejotinai taikys naują (JT sankcijų) nutarimą šimtu procentų, visiškai ir griežtai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius