Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija sumažins importo muitus 75 mlrd. JAV dolerių vertės JAV prekėms

Kinija ketvirtadienį paskelbė nuo vasario 14-osios perpus sumažinsianti baudžiamuosius importo muitus, taikomus 75 mlrd. JAV dolerių vertės amerikietiškoms prekėms.
JAV ir Kinija
JAV ir Kinija / „Scanpix“ nuotr.

Sumažinti bus papildomi 5 ir 10 proc. muitai, kurie rugsėjį buvo įvesti daugiau nei 1,7 tūkst. pavadinimų prekėms, nurodė Valstybės tarybos muitų komisija.

Į produktų, kuriems buvo nustatytas 10 proc. importo muitas, sąrašą tuomet pateko šviežios jūros gerybės, paukštiena ir sojos.

Muitai taip pat buvo nustatyti tokioms prekėms, kaip mokslo ir medicinos tikslams skirtos volframo lempos bei tam tikrų tipų orlaiviai.

Šia priemone siekiama „skatinti sveiką ir stabilią Kinijos ir JAV ekonominių ir prekybos santykių raidą“, pareiškė komisija.

Komisija pareiškime taip pat pažymėjo, jog „tikisi, kad abi šalys sugebės laikytis susitarimo, stengsis įgyvendinti jo turinį ir stiprinti rinkų pasitikėjimą“.

JAV ir Kinija sausį pasirašė dalinį prekybos susitarimą, kuris leido sumažinti įtampą dviejų šalių prekybos kare. Pagal tą susitarimą Pekinas sutiko per kitus dvejus metus įsigyti amerikietiškų prekių už papildomus 200 mlrd. JAV dolerių.

Muitai bus sumažinti tuo metu, kai Kinija, kovojanti su naujo koronaviruso protrūkiu, ima stokoti kai kurių išteklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius