Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos automobilių gamintoja „Geely“ taps didžiausia „Saxo“ banko akcininke

Kinijos automobilių gamintoja „Geely“, kuriai priklauso Švedijos automobilių gamintoja „Volvo“, įsigis maždaug 30 proc. Danijos „Saxo“ banko akcijų ir taps jo didžiausia akcininke.
„Saxo bank“
„Saxo bank“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmaujanti Danijos turto prekybos ir finansinių technologijų įmonė pareiškė, kad Larsas Seieris Christensenas, vienas iš jos steigėjų, „gavo pasiūlymą ir sutiko parduoti „Geely“ turimus 25,71 proc. banko akcijų, jeigu, be kita ko, bus gauti atitinkamų reguliavimo institucijų leidimai“.

Likusią akcijų paketo dalį „Geely“ įsigis iš kitų smulkių akcininkų.

„Geely“ grupę įsteigė verslininkas Li Shufu, ryžių augintojų sūnus, siekiantis plėsti verslą ir įsitvirtinti finansų sektoriuje.

„Saxo“ buvo įkurtas 1992 metais kaip finansų maklerio įmonė pavadinimu „Midas“, o 2001 metais gavo banko licenciją. Tuomet įmonė pradėjo specializuotis bankininkystės ir elektroninių finansinių sandorių srityse, o 2015 metais galiausiai įžengė į Kinijos rinką, įsteigusi filialą Šanchajuje.

L.S.Christensenas, iki 2015 metų pabaigos buvęs vienu iš „Saxo“ generalinių direktorių, Danijos visuomeniniam transliuotojui DR pareiškė norįs pereiti į kokį nors kitą sektorių.

„Keistai jautiesi, kai vienai įmonei skiri 25 gyvenimo metus. Kita vertus, yra gerai kartais išbandyti šį tą naujo“, – pareiškė jis.

Be „Geely“, didžiųjų „Saxo“ akcininkų sąraše taip pat bus JAV fondas „TPG Capital“, kuriam priklauso 29,26 proc. banko akcijų, ir Kimas Fournais, kitas įmonės steigėjas, valdantis 25,71 proc. akcijų paketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius