Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos eksportas rugpjūtį netikėtai susitraukė, importas iš JAV smuko 16 procentų

Kinijos eksporto apimtys rugpjūtį netikėtai sumažėjo, smukus tiekimui iš JAV dėl tarp dviejų šalių vykstančio prekybos karo.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Eksportas

Kinijos muitinės administracijos duomenimis, eksportas susitraukė 1 proc., palyginti su praėjusių metų rugpjūčiu, – iki 214,8 mlrd. JAV dolerių.

Importas sumažėjo 5,6 proc. iki 179,97 mlrd. JAV dolerių.

Remiantis „Trading Economics“ duomenimis, analitikai vidutiniškai prognozavo eksporto augimą 2 proc. ir importo mažėjimą 6 procentais.

Kinijos prekybos perteklius rugpjūčio mėnesį sudarė 34,83 ​ mlrd. JAV dolerių, palyginti su 26,3 mlrd. JAV dolerių pertekliumi prieš metus.

Ekspertų prognozių konsensusas numatė 43 mlrd. JAV dolerių prekybos perteklių.

Kinijos eksporto mažėjimas yra susijęs tiek su bendru pasaulinės paklausos silpnėjimu, tiek su Kinijos konflikto su JAV eskalacija.

2019 metų rugsėjo 1 dieną įsigaliojo nauji Jungtinių Valstijų muitai Kinijos eksportuojamoms prekėms, kurių bendra vertė yra 110 mlrd. JAV dolerių per metus, įskaitant drabužius ir elektroniką.

Kinijoje nuo tos pačios dienos pradėjo galioti muitai amerikiečių produktams, įskaitant sojas, aliejų ir farmacijos produktus.

Kinijos prekybos su valstybėmis balanso proficitas rugpjūtį sumažėjo iki 26,95 mlrd. JAV dolerių – liepą šis rodiklis buvo 27,97 mlrd. JAV dolerių.

Kinijos eksporto į JAV apimtis sumažėjo 16 proc., o importas iš JAV – 22,4 procento.

Praėjusį mėnesį Kinija sumažino eksportą į Australiją (17 proc.), tačiau padidino tiekimą į Europos Sąjungą (3,2 proc.), Japoniją (1,4 proc.), Pietų Korėją (1,9 proc.) ir Taivaną (24,6 procento).

Neapdoroto aliuminio ir aliuminio gaminių eksportas iš Kinijos rugpjūčio mėnesį sumažėjo 9,9 proc., akmens anglių – 29,8 proc., plieno gaminių – 23,4 proc., ryžių – 3,9 procento.

Kinija sumažino vario (3,8 proc.), plieno gaminių (8,5 proc.), kaučiuko (1,7 proc.), naftos produktų (28,3 proc.) importą bei padidino naftos (9,9 proc.), vario koncentrato (9,2 proc.), geležies rūdos (6,1 proc.), sojų (3,6 proc.), gamtinių dujų (7,3 proc.), anglių (14,9 proc.), maistinio augalinio aliejaus (51,7 proc.) pirkimus.

Importas iš Europos Sąjungos susitraukė 5,2 proc., iš Japonijos – 8,8 proc., iš Pietų Korėjos – 17,6 proc., iš Taivano – 1,4 proc., o iš Australijos jis padidėjo 32,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius