-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinijos tikslas – 6 proc. siekiantis ekonomikos augimas 2021-aisiais

Kinijos lyderiai penktadienį pranešė nustatę šių metų bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo tikslą – daugiau nei 6 procentai.
Kinija mini 70-ąsias savo įkūrimo metines
Kinija mini 70-ąsias savo įkūrimo metines / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pernai Kinija fiksavo lėčiausią ekonomikos augimą per keturis dešimtmečius, kai dėl COVID-19 pandemijos įvesti apribojimai suvaržė ekonominę veiklą.

Sulėtėjimas sukėlė abejonių dėl komunistų partijos galimybių įgyvendinti pažadą sukurti gerovės valstybę mainais į neginčijamą politinę galią.

Visgi analitikai tikisi stipraus šalies ekonomikos augimo šiais metais, o kai kurie teigia, kad šiais metais ekonomika gali augti net 9 procentais.

Pekinas paprastai nustato tikslą, kurį, jo manymu, jis gali viršyti.

Praėjusiais tok tikslas nebuvo nustatytas dėl neeilinių aplinkybių.

Kinijos premjeras Li Keqiangas, pristatęs augimo planus, teigė, kad vyriausybė „atsižvelgė į ekonominės veiklos atsigavimą“.

Daugiau nei 6 proc. augimo tikslas taip pat atitinka ateities tikslus, pažymėjo Li Keqiangas. Tokie tikslai apima reformas, inovacijas ir „aukštos kokybės plėtrą“.

Pasak vyriausybės, šiais metais planuojama sukurti 11 mln. naujų darbo vietų mieste ir išlaikyti apie 5,5 proc. nedarbo lygį miestuose.

Išoriniai stebėtojai įspėja, kad Kinijos nedarbo rodikliai gali nenurodyti tikrosios situacijos, nes daugybė žmonių dirba neoficialiai.

Analitikai anksčiau prognozavo, kad besitęsiantis pasaulinis neapibrėžtumas sukliudys Kinijai nustatyti BVP augimo tikslą šiems metams, todėl pasveikino 6 proc. skaičių kaip sąmoningai atsargų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius