-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizijoje prieš taršą protestuojantys demonstrantai nusiaubė aukso gavybos bendrovę

Kirgizijos pietuose maždaug tūkstantis prieš taršą protestuojančių žmonių padegė aukso gavybos bendrovės „GL Makmal Developing“ pastatą ir techniką,  trečiadienį pranešė šalies Vidaus reikalų ministerijos atstovas.
Kasykla Eritrėjoje, kurioje išgaunamas auksas, varis ir cinkas
Kasykla - asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien tarpžinybinė komisija, kurią sudaro daugiau nei 30 žmonių, turėjo informuoti vietos gyventojus apie kompanijos „GL Makmal Developing“ aukso gavybos bendrovės darbą šalia kombinato „Makmalzoloto“ fabriko Džalal Abado srities Toguz Toro rajone, – sakė ministerijos atstovas. – Į susitikimą atėjo maždaug tūkstantis vietos gyventojų, tačiau dar neprasidėjus aiškinamajam darbui susirinkusieji pradėjo svaidyti akmenis į komisiją ir milicijos darbuotojus, turėjusius užtikrinti viešąją tvarką“.

Pasak jo, milicijos darbuotojams teko imtis veiksmų, kad būtų užtikrintas tarpžinybinės komisijos narių saugumas. „Šiuo metu komisijos nariai yra saugioje vietoje“, – patikino jis.

„Susirinkusieji, dauguma kurių buvo jauni vyrai, įsiveržė į aukso gavybos bendrovės teritoriją ir pradėjo griauti užtvaras. Jie taip pat padegė statomus ūkinius pastatus ir ten buvusią techniką“, – nurodė VRM atstovas.

Anot jo, į įvykio vietą buvo iškviesti ugniagesiai, tačiau jie negalėjo privažiuoti, nes kelias buvo užstatytas automobiliais.

„Šiuo metu milicijos darbuotojai visiškai kontroliuoja viešąją tvarką, kartu su vietos valdžios institucijomis atlieka aiškinamąjį darbą“, – pabrėžė jis.

Dėl šio incidento pradėtas tyrimas.

Kovo 1 dieną maždaug 100 į mitingą susirinkusių žmonių reikalavo sustabdyti aukso gavybos bendrovės „GL Makmal Developing“ darbą pietų Kirgizijoje. Protesto dalyviai norėjo, kad ši bendrovė jų reikalavimą įgyvendintų iki kovo 10 dienos.

Vietos gyventojai reiškia nepasitenkinimą bendrovės daromu poveikiu aplinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius