-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizijos tarnybos tiria galimą korupciją „Garsų pasaulio“ laimėtame konkurse

Kirgizijos valdininkai buvo sudarę nusikalstamą susitarimą su viena didžiausių spaustuvių Lietuvoje „Garsų pasaulis“, laimėjusia 12 mln. eurų vertės konkursą naujo pavyzdžio pasų blankams pagaminti, tvirtina šalies tarnybos. Tuo metu pati įmonė kaltinimus atmeta, rašo „Verslo žinios“.
Pinigų plovimas (asociatyvinė)
Pinigų plovimas (asociatyvinė) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nustatyti tvirti buvusių ir dabartinių Nacionalinės registrų tarnybos (NRT) darbuotojų ryšiai su viešąjį pirkimą laimėjusios bendrovės atstovais, kurių sąskaita NRT atstovai ne kartą vyko į užsienio keliones“, – kirgizų teisėsaugininkų pranešimą spaudai cituoja šalies žiniasklaida.

Dėl to „Garsų pasaulis“ esą laimėjo konkursą pasų blankams pagaminti, nors bendrovės pasiūlyta suma buvo 253 mln. Kirgizijos somų (3,23 mln. eurų) didesnė nei konkurentų.

Dienraščio teigimu, Kirgizijos generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimos korupcijos vykdant blankų, skirtų naujiems Kirgizijos piliečių pasams, viešąjį pirkimą. Balandžio 1 dieną specialiosios tarnybos atliko kratas ir apklausas asmenų, susijusių su pasų pirkimu. Teismo sprendime, kuriuo suteiktas leidimas atlikti kratas, sakoma, kad keletas atsakingų asmenų „turėjo tiesioginį interesą, kad viešąjį pirkimą laimėtų „Garsų pasaulis“.

„Garsų pasaulio“ atstovai kaltinimus atmeta ir teigia, kad įmonė yra šmeižiama.

Bendrovė 940 mln. somų (12 mln. eurų) vertės konkursą laimėjo vasarį. Pernai skelbtame pirkime iš viso dalyvavo 5 užsienio bendrovės – dvi iš Vokietijos, po vieną iš Prancūzijos, Lietuvos ir Kazachstano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius