Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaidinantis Darbo biržos pasiūlymas – 71 euras dienpinigių už savanorystę

Justiną suviliojo Darbo biržos savanorystės pasiūlymas – iš specialistės laiško jaunuolis suprato, kad kasdien jis gautų po 71 eurą dienpinigių. Šio viliojančio pasiūlymo, susiradus darbą, jam teko atsisakyti. Juo pasinaudoti panoro Justino mergina, tačiau Darbo biržoje ji sužinojo, kad 71 euras bus mokamas ne per dieną, bet už visą savanorystės laiką. Taigi už valandą darbo mergina gaus 0,71 euro. Darbo birža aiškina, kad pinigai skirti maitinimui, o pati savanorystė nėra apmokama.
Darbo birža
Atras save / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Neseniai gavau laišką iš darbo biržos. Jame kalbama apie savanorystę ir 71 euro dienpinigius. Kitą dieną jau turėjau rašytis darbo sutartį, tai pasiūlymo teko atsisakyti (nors ir koks jis atrodė viliojantis)“, – 15min pasakojo Justinas.

Štai koks pasiūlymas yra pateikiamas laiške, kurį mums parodė Justinas.

„Rašau jums norėdama pasiūlyti galimybę dalyvauti savanoriškoje veikloje. Savanorystės trukmė – 1 mėnesis. Savanoris gauna 71 eurą dienpinigių ir kelionės išlaidas (talonėlius ar pravažiuojantį)“, – Justinui rašė Darbo biržos vykdomos programos „Atrask save“ psichologė.

Neseniai gavau laišką iš darbo biržos. Jame kalbama apie savanorystę ir 71 euro dienpinigius. Kitą dieną jau turėjau rašytis darbo sutartį, tai pasiūlymo teko atsisakyti, nors ir koks jis atrodė viliojantis.

Tačiau pasiūlymu nusprendė pasinaudoti jo mergina. Nuėjusi į Darbo biržą ji smarkiai nusivylė.

„Ji sužinojo, kad bus mokama 71 euras ne per dieną (kaip kalbama laiške), bet per mėnesį (už 100 darbo valandų, taigi 0,71 eur/val). Gal galite pasidomėti susidariusia situacija? Įdomu, ar klaidinama specialiai, ar darbo biržos specialistės pro pirštus žiūri į savo darbą“, – piktinosi Justinas.

Laiške nurodoma, kad savanoriauti galima įvairiose veiklose: su jaunimu atviruose jaunimo centruose, galima dirbti administracinį darbą pačioje Darbo biržoje, dirbti su gyvūnais ir pan.

„Jeigu nenorite savanoriauti, bet mokate anglų kalbą, galite atsiųsti savo CV, nes šiuo metu vykdom atranką firmai Booking.com, kuri priims dirbti jaunimą klientų aptarnavimo vadybininkais (atlyginimas 1300 eurų „ant popieriaus“), – rašoma laiške.

Atrask save laiškas
Atrask save laiškas

70 eurų – dienos pietums

Edita Mackevič, „Atrask save“ koordinatorių vadovė, aiškino, kad skiriami pinigai nėra savanorio pajamos – tai yra kompensacija už savanorio patiriamas išlaidas – maistą, keliones ir pan.

Remiantis įstatymu, savanoriui gali būti kompensuojamos kelionės, nakvynės, maitinimo, pašto, telefono išlaidos ir pan.

„Jaunimo savanoriškos tarnybos“ programų dalyviams (jais gali tapti ir „Atrask save“ projekto dalyviai) yra kompensuojamos išlaidos maistui (0,71 Eur/savanorystės valanda) bei kelionės iš namų į savanorystės vietą ir atgal išlaidos (0,08 Eur/km., iki 30 Eur/mėn.).

Kadangi savanoris gali savanoriauti per mėnesį daugiausia 100 valandų, maitinimo išlaidos gali sudaryti 71 Eur sumą, paaiškino koordinatorių vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius