Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl parduotuvėse atsisakoma iškeisti pinigus?

Pinigų keitimo kasose parduotuvės paprastai neatlieka dėl to, kad kasdienėms operacijoms grynaisiais būtina turėti smulkaus nominalo kupiūrų. Taip LRT.lt aiškina prekybos tinklo „Maxima“ atstovas ryšiams su visuomene Paulius Stonis. Savo ruožtu Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė pažymi, kad pinigų keitimas nėra tiesioginis parduotuvės darbuotojų darbas, tokia paslauga pardavėją atitraukia nuo tiesioginio jo darbo, o tai kelia pirkėjų nepasitenkinimą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovės Giedrės Buivydienės, tokios paslaugos vengiama ir saugumo sumetimais.
Banknotų iliustracijos
Pinigai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nepasitenkinimas dėl neiškeistos valiutos parduotuvės kasoje – vis dar nereta reakcija ir šiame banko kortelių amžiuje. Tačiau kodėl parduotuvėse dažniausiai atsisakoma suteikti tokią paslaugą?

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė B.Čaikauskaitė pažymi, kad pinigų keitimas nėra pagrindinis parduotuvės darbuotojų darbas, be to, stengiamasi išvengti klaidų keičiant pinigus.

„Mūsų prekybos tinklo parduotuvių darbuotojai visada stengiasi, kad pirkėjų patirtis parduotuvėje būtų kuo malonesnė. Tačiau pinigų keitimas parduotuvėse nėra tiesioginis mūsų parduotuvės darbuotojų darbas. Tokia paslauga atitraukia mūsų darbuotojus nuo pagrindinio darbo ir ne retais atvejais sukelia kitų pirkėjų nepasitenkinimą dėl laiko sutrukdymo.

Suprantame, kad tokie atvejai nėra dažni, bet stengiantis išvengti bet kokių klaidų keičiant pinigus, tai darome ypač retai. Tikimės savo pirkėjų supratimo šiuo klausimu“, – kalba B.Čaikauskaitė.

Savo ruožtu prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė G.Buivydienė teigia, kad į tokius prašymus atsižvelgiama, jei yra galimybė bei smulkesnių pinigų kasoje, tačiau dėl saugumo ir siekiant išvengti eilių, tokie atvejai yra itin reti.

„Norėtume priminti pirkėjams, kad pirkimo metu pirkėjai visada gali paprašyti kasininko atiduoti grąžą smulkesniais pinigais. Jei tik yra galimybė ir kasoje yra smulkesnių pinigų, visuomet atsižvelgiama į tokius pirkėjų prašymus. Taip pat norint pasinaudoti vežimėliu visada galima pasismulkinti pinigus informacijos kasose.

Laikantis saugumo reikalavimų ir siekiant išvengti eilių susidarymo, kitais atvejais pinigai kasose nėra keičiami. Juolab, kad fiziškai atidaryti kasą ir iškeisti pinigus kasininkas gali tik pirkimo metu“, – komentuoja G.Buivydienė.

Pirkimo metu pirkėjai visada gali paprašyti kasininko atiduoti grąžą smulkesniais pinigais, – teigia G.Buivydienė.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovas ryšiams su visuomene P.Stonis sako, kad pinigų keitimas kasose paprastai neatliekamas ir dėl to, kad kasdienėms operacijoms grynaisiais kasose būtina turėti smulkaus, o ne stambaus nominalo kupiūrų.

„Pakankamas kiekis smulkių kupiūrų reikalingas duodant grąžą pirkėjams. Be to, pastebime, kad vis didesnė dalis klientų atsiskaito bankinėmis kortelėmis, tad kasose stengiamės turėti tik smulkaus nominalo grynuosius pinigus.

Pinigų keitimo išimtis taikome tik tais atvejais, kai pirkėjai nori išsikeisti pinigus į 50 euro centų arba 1 euro nominalo monetas, reikalingas norint pasinaudoti daiktų saugojimo spintelėmis arba prekių vežimėliais“, – kalba P.Stonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius