-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokius vidutinius atlyginimus darbuotojams moka pelno grandai 

Daugiausia pelno mokesčio valstybei mokančios įmonės savo darbuotojams pakankamai dosnios – vidutiniškai moka apie pusantro tūkstančio eurų algą. Tai tapo aišku iš "Sodros" paviešintų vidutinių atlyginimų.
„Sicor“ „aukso“ kasykla: už dvilitrinį butelį – keli šimtai tūkstančių eurų
Biochemijos įmonė „Sicor“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Praėjusiais metais daugiausia pelno mokesčio Lietuvoje sumokėjo biochemijos įmonė „Sicor Biotech“, o vidutinis atlyginimas šioje įmonėje šių metų sausį siekia 1615 eurų. Pelningųjų antroje vietoje atsidūrusi trąšų gigantė „Lifosa“ vidutiniškai moka panašiai – 1591 eurą. Per tūkstantį darbuotojų turinti „Achema“ vidutiniškai moka 1330 eurų.

Atlyginimai skelbiami iki mokesčių.

Ketvirtoje vietoje pagal pelno mokestį atsidūręs „Swedbank“ savo darbuotojams pakankamai dosnus, nes vidutinis atlyginimas čia siekia 1640 eurų, ir lenkia SEB su vidutine 1554 eurų alga. Nors „Nordea“ bankas nepatenka į daugiausia pelno mokesčio sumokėjusių bendrovių, tačiau vidutinis atlyginimas čia – 1725 eurai.

Praėjusiais metais „Maxima“ pagal sumokėtą pelno mokestį atsidūrė penktoje vietoje, bet pagal vidutinį atlyginimą yra labai žemai – 547 eurai ir tai lėmė, žinoma, kasininkių gaunamas atlygis. Beje, į Lietuvos rinką įsiveržusioje "Lidl Lietuva" darbuotojų vidutinis atlyginimas – 826 eurai.

Toliau pelno mokėtojų sąraše rikiuojasi „Thermo Fisher Scientific", kurioje vidutinis atlyginimas yra 1289 eurai.

Aštuntoje daugiausia pelno mokesčio sumokėjusių bendrovių sąrašo vietoje pernai buvo bendrovė „Tele2“, o pagal skelbiamus duomenis vidutinis atlyginimas šioje telekomunikacijų įmonėje siekia net 2476 eurus. Tai gali būti tik administracijos darbuotojų atlyginimų vidurkis arba statistiką pagerino generalinio direktoriaus gaunamas atlygis. Beje, jų konkurento "Omnitel" vidutinis atlyginimas yra 1757 eurai, "Bitė Lietuva" – 1661 euras.

Pelningųjų sąrašo devintoje vietoje – „Orlen Lietuva“, o ir vidutinė alga čia siekia 1464 eurus. Dešimtuką baigia degalinių tinklą valdanti „Circle K Lietuva“ (buvusi „Statoil“), kur vidutinis atlyginimas yra 967 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius