-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriptovaliutų nuvertėjimas – geras laikas pasiruošimui

10 stambiausių kriptovaliutų kursus atspindintis „MVIS CryptoCompare Digital Assets 10“ indeksas nuo sausio smuko apie 80%. Ekspertai dabartinę situaciją lygina su interneto kompanijų burbulu 2000 m. ir prognozuoja naują etapą, kuriam svarbu pasiruošti.
Kriptovaliutos
Kriptovaliutos / Projekto partnerio nuotr.

Apie tai, kaip sureguliuoti kriptovaliutų rinką ir kartu paskatinti joje kuriamas inovacijas, bus kalbama lapkričio 8 d. vyksiančioje finansinių technologijų konferencijoje „The Fintech Inn“. Beje, Lietuva kriptovaliutų reguliavimo srityje jau yra padariusi žymų progresą, palyginti su kitomis valstybėmis.

„Lietuva viena pirmųjų tarp ES šalių parengė išsamias gaires skaidriai pirminio viešo žetonų siūlymo (ICO) projektų veiklai užtikrinti. Taip pat parengėme Pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos įstatymo pakeitimo projektą, kuris padės užtikrinti virtualių valiutų keityklų ir depozitinių piniginių operatorių veiklos finansinį skaidrumą, vartotojų apsaugą ir stiprinti kovą su pinigų plovimu bei terorizmo finansavimu“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Projekto partnerio nuotr./Kriptovaliutos
Projekto partnerio nuotr./Kriptovaliutos

Nuo 2017 m. visame pasaulyje lietuvių plėtojamos ICO ir Blockchain technologijos projektai pritraukė apie 400 mln. Eur investicijų. Pagal pritrauktą pinigų sumą Lietuva yra viena pirmaujančių valstybių pasaulyje.

Be to, ministerijos parengtose ICO gairėse investuotojams bei verslininkams yra išsamiai aprašytos inovatyvaus verslo bei plėtros galimybės Lietuvoje – nuo ICO projektų reguliavimo iki įmonių apmokestinimo bei apskaitos.

Apie ateitį – su vietos ir tarptautiniais ekspertais

„The Fintech Inn“ konferencijoje apie kriptovaliutų ateitį ir reguliavimą diskutuos vietiniai bei tarptautiniai ekspertai, verslininkai ir rinkos reguliuotojai. Tarp jų – Londono universiteto koledžo mokslininkas Paolo Tasca, plačiai žinomas kriptovaliutų ekonomistas Jon Matonis, Lietuvos banko, Finansų ministerijos atstovai.

Paolo Tasca kalba, kad atėjus naujoms technologijoms rinkos reguliuotojai turi tris pasirinkimo variantus: jas ignoruoti, reguliuoti arba sužlugdyti.

Projekto partnerio nuotr./Kriptovaliutos
Projekto partnerio nuotr./Kriptovaliutos

„Kai rinkoje pradeda plisti nauja technologinė inovacija, rinkos reguliuotojai iš pradžių ją stebi ir nesiima veiksmų. Technologijos pritaikymui pasklidus užtektinai plačiai, jie suklūsta ir atidžiai ištyrinėja rinką. Galiausiai, kai naujos technologijos nebegalima ignoruoti, institucijos imasi griežto reguliavimo ar netgi ją uždraudžia, arba prisideda prie tolimesnės technologijos plėtros pritaikymo rinkoje“, – kalba Londono universiteto koledžo mokslininkas.

Lietuvos banko vadybos nario patarėja Jekaterina Govina pastebi, kad reguliavimas turi būti kuriamas apgalvotai, gerai suprantant reiškinį ir jo keliamas rizikas: „Finansinių paslaugų reguliavimas turi netiesioginį efektą – jis didina visuomenės pasitikėjimą paslauga. Jei valstybė pradeda reguliuoti naują paslaugą, tai savotiškai įteisina reiškinį, o vartotojai tikisi, kad jų interesai bus apsaugoti per efektyvią priežiūrą“.

Projekto partnerio nuotr./Kriptovaliutos
Projekto partnerio nuotr./Kriptovaliutos

Lapkričio 8 d. vyksiančią „FinTechInn“ konferenciją organizuoja Finansų ministerija, Lietuvos bankas, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“.

Tradicija rengti metinę finansinėms technologijoms skirtą konferenciją užgimė prieš dvejus metus. Šiuo metu „The Fintech Inn“ yra didžiausia fintech konferencija Baltijos šalyse. Renginys organizuojamas pagal projektus: „Technologijų ir inovacijų populiarinimas" bei „Inovacijų konsultacinės ir paramos paslaugos verslui (InoSpurtas)", kurie yra finansuojami Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius