Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Krizę išgyvenanti Šri Lanka pradės pardavinėti „auksines vizas“

Gilią krizę išgyvenanti ir su užsienio valiutos stygiumi susidurianti Šri Lanka antradienį paskelbė pardėsianti pardavinėti ilgalaikes vizas, kad pritrauktų užsienio valiutos, reikalingos sumokėti už importuojamus maisto produktus ir degalus.
1. Šri Lanka
Šri Lanka / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Šri Lanka Finansai

Užsieniečiams, kurie į vietos ekonomiką įlies mažiausiai 100 tūkst. JAV dolerių, bus suteiktas leidimas gyventi ir dirbti Šri Lankoje 10 metų pagal „Auksinio rojaus vizų programą“, pranešė vyriausybė.

Pinigai turės būti įnešti į vietos banko sąskaitą gyvenimo saloje laikotarpiui, sakoma vyriausybės pranešime.

„Ši schema padės Šri Lankai tuo metu, kai susiduriame su didžiausia finansine krize nuo mūsų nepriklausomybės paskelbimo laikų“, – žurnalistams Kolombe teikė Žiniasklaidos ministras Nalaka Godahewa.

Vyriausybė taip pat pareiškė suteiksianti penkerių metų trukmės vizas užsieniečiams, kurie įsigis būstą saloje bent už 75 tūkst. JAV dolerių.

Didelis maisto, degalų ir vaistų trūkumas, su kuriuo susiduria šalis, sukėlė intensyvius protestus, o tūkstančiai žmonių įsikūrė prie prezidento Gotabayos Rajapaksos biuro pajūryje reikalaudami jo atsistatydinimo.

Vyriausybė pademonstravo esanti pasirengusi svarstyti konstitucines reformas, kurios galėtų susilpninti prezidento, po 2019 metų rinkimų susižėrusio galias skirti ir atleisti ministrus, teisėjus ir valstybės tarnautojus, autoritetą.

Prezidento vyriausybė, be kita ko, atšaukė demokratines reformas, suteikusias įstatymuose numatytą policijos, valstybės tarnautojų, rinkimų komisijos ir teismų nepriklausomumą.

Šri Lankos ekonomikos žlugimas ėmė labiau jaustis, kai dėl COVID-19 pandemijos išseko turistų srautai ir sumažėjo gyventojų siunčiamos pinigų perlaidos iš užsienio.

Energetikos įmonės, negalinčios susimokėti už importuojamą kurą, įvedė ilgalaikius kasdieninius elektros energijos tiekimo pertraukimus, o prie degalinių driekiasi ilgos eilės, gyventojams mėginant gauti benzino ir žibalo.

Ligoninėse trūksta gyvybiškai svarbių vaistų, todėl vyriausybė kreipėsi į piliečius užsienyje prašydama paramos.

Tuo metu padėtį dar labiau sunkina rekordinė infliacija.

Šri Lankos pareigūnai praėjusią savaitę lankėsi Vašingtone derybų su Tarptautiniu valiutos fondu dėl gelbėjimo paketo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius