TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kuba ima riboti maisto kainas, kad pažabotų infliaciją

Kuba antradienį nustatė pagrindinių vaisių ir daržovių kainų apribojimus, kad galėtų apsaugoti skurdžių šeimų perkamąją galią augančio turizmo, dėl kurio didėja spaudimas maisto pasiūlai, sąlygomis.
Kuba
Kuba / 123rf.com

Siekiant pažaboti infliaciją, bus apribotos pomidorų, bananų, batatų ir dar 20 produktų kainos, nurodoma žiniasklaidoje paskelbtame vyriausybės pranešime.

Vyriausybės duomenimis, 2014 metais žemės ūkio produktai Kuboje pabrango 27 procentais. Pasak valdžios, kainos kilo ir pernai bei šiemet, tačiau konkretūs skaičiai nėra nurodomi.

Dėl kainų kilimo vyriausybė kaltina mažą vietos gamybą ir, kaip juos vadina prezidentas Raulis Castro‘as, mažmeninės prekybos rinkos „tarpininkus“.

Kubai tenka importuoti 80 proc. suvartojamo maisto, nes vidaus žemės ūkio sektorius yra pernelyg mažas paklausai patenkinti.

2015 metais Kuboje apsilankė 3,5 mln. užsieniečių.

Šalyje nėra didmeninių parduotuvių, todėl viešbučiai ir restoranai, kaip ir eiliniai vartotojai, perka maistą iš įprastų mažmenininkų. Pasak valdžios, ši konkurencija dėl produktų skatina jų kainų kilimą.

Finansų ministerija pareiškė, kad antradienį nustatyti kainų apribojimai užtikrins „vartotojų ir žemės ūkio produktų apsaugą, nes užtikrins kainų stabilumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius