Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kylant kainoms, mažmeninės prekybos apyvarta JAV augo ketvirtą mėnesį iš eilės

Infliacijai pasiekus aukščiausią per 40 metų lygį, mažmeninės prekybos apyvarta JAV balandį augo ketvirtą mėnesį iš eilės, parodė antradienį paskelbti oficialūs duomenys.
Vežimėlis
Vežimėlis / 123RF.com nuotr.

Mažmeninės prekybos apyvarta JAV balandį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, paūgėjo 0,9 proc., o vien automobilių pardavimai padidėjo 2,2 proc., pranešė Prekybos departamentas.

Neįskaitant transporto priemonių ir jų dalių, mažmeninės prekybos apyvarta šoktelėjo 1,3 proc. ir prieaugis buvo kur kas didesnis negu prognozavo analitikai.

Dėl karo Ukrainoje ir Rusijai paskelbtų sankcijų kylant degalų kainoms, pardavimai degalinėse balandį sumažėjo 2,7 proc., nors per ankstesnius du mėnesius sparčiai didėjo, parodė departamento paskelbti duomenys.

„Žvelgiant į ateitį, ir toliau bus išbandomas vartotojų pakantumas didelei infliacijai, o vėl atsinaujinęs degalų kainų kilimas ir griežtesnės finansavimo sąlygos slopins namų ūkių norą pirkti didelius pirkinius“, – pareiškė Kathy Bostjancic iš konsultacijų bendrovės „Oxford Economics“.

Palyginti su 2021 metų balandžiu, bendra mažmeninės prekybos apyvarta padidėjo 8,2 proc., o prieaugis, neįskaitant automobilių, siekė 10,9 proc., parodė naujausi duomenys.

Per mėnesį labiausiai padidėjo elektronikos, interjero reikmenų ir aprangos pardavimai. Restoranų ir barų apyvarta padidėjo 2 proc., maždaug tiek pat išaugo ir elektroniniai pardavimai.

Pasak ekonomistų, šie duomenys, be kita ko, patvirtina, kad Federalinio rezervo sistemai (FRS) reikėtų ir toliau didinti palūkanų normas siekiant atvėsinti paklausą ir sumažinti infliacinį spaudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius