Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laisvadieniai per Velykas ir Kalėdas – dar ne kompromisas, sako profsąjungų vadovė

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė neigia, kad preliminariai susitarta dėl to, jog tik per Velykas ir Kalėdas prekybininkai galėtų nedirbti. Pasak jos, siekiama, kad prekybos darbuotojai nedirbtų per visas šventes ir sekmadieniais.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tuo tarpu pirmadienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusiame pasitarime Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Aleksandras Posochovas teigė, kad nors siūlomas kompromisas nėra tobulas, tačiau gera pradžia tolimesniems susitarimams.

Rugpjūčio 20 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva įvykusiame susitikime profesinių sąjungų atstovai tiesiog buvo informuoti, jog Lietuvos prekybos įmonių asociacijos nariai iš esmės pritaria tik dėl nedarbo dvi dienas per metus ir nenorėtų, kad ateityje nedarbo dienų sąrašas būtų plečiamas, sako I.Ruginienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Inga Ruginienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Inga Ruginienė



Profesinės sąjungos siekia, kad tiek didžiųjų prekybos centrų, tiek ir kitų prekybos vietų darbuotojai nedirbtų per visas šventes ir sekmadieniais.

„Nemažai darbuotojų dirba poilsio ir švenčių dienomis ten, kur būtina, kad būtų užtikrinti gyvybiškai svarbūs visuomenės ir valstybės interesai. Prekybos įmonės – tikrai nėra viena iš tokių vietų. Todėl yra tiesiog absoliuti nesąmonė teigti, jog darbuotojai esą patys nenori laisvadienio pabūti kartu su šeima“, – sako Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė. Anot jos, sekmadieniais ar per šventes turėtų nedirbti visi, kurie nėra užimti gyvybiškai svarbiose srityse ar nepertraukiamoje gamyboje.

„Visa tai – derybų, kurios dar nėra prasidėjusios, klausimas. Rengiamės joms ir tikimės socialiai atsakingesnio požiūrio iš darbdavių pusės, o ne vien gąsdinimų būsimais atleidimais“, – komentuoja Inga Ruginienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius