Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija sustabdė ekonominio bendradarbiavimo sutarties su Rusija galiojimą

Latvijos ir Rusijos vyriausybių susitarimo dėl ekonominio bendradarbiavimo galiojimas šią savaitę buvo sustabdytas, teigiama Latvijos užsienio reikalų ministerijos pranešime, paskelbtame oficialiame valstybės žinių leidinyje „Latvijas Vestnesis“.
Latvijos vėliava
Latvijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Skelbiama, jog tuo pačiu sustabdytas Latvijos ir Rusijos susitarimo dėl tarpvyriausybinės ekonominio, mokslinio, techninio, humanitarinio ir kultūrinio bendradarbiavimo komisijos sudarymo galiojimas, taip pat 2010 metų Latvijos ir Rusijos susitarimo dėl abiejų šalių pasienio regionų gyventojų tarpusavio kelionių palengvinimo galiojimas.

Gegužės viduryje buvo sustabdytas Latvijos ir Rusijos vyriausybių susitarimo dėl pajamų ir kapitalo mokesčių dvigubo apmokestinimo išvengimo ir mokesčių slėpimo prevencijos bei jo protokolo galiojimas, taip pat dviejų valstybių tarpvyriausybinio susitarimo dėl Latvijoje gyvenančių Rusijos karių pensininkų ir jų šeimų socialinės apsaugos 13 straipsnio galiojimas.

Šis straipsnis numatė, kad Latvija, vadovaudamasi tarptautine praktika, užtikrina savo teritorijoje esančių memorialinių statinių ir karių masinio laidojimo vietų priežiūrą ir išsaugojimą, netrukdo laidoti mirusių karių pensininkų ir jų šeimų narių bei atlikti laidotuvių apeigas. Lygiai taip pat Rusija įsipareigojo rūpintis latvių, livų ir Latvijos piliečių, žuvusių per karus ir represijas, memorialinių statinių ir laidojimo vietų priežiūra Rusijos teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius