Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos bankas „Rietumu“ tikrinamas dėl įtarimų dalyvaujant prorusiškų separatistų finansavime

Latvijos bankų priežiūros žinyba – Finansų ir kapitalo rinkos komisija – tikrina vieną didžiausių šalies bankų „Rietumu“, per kurį, kaip įtariama, gali būti finansuojami prorusiški separatistai Ukrainos rytuose.
Donecko ir Luhansko gyventojų kasdienybė
Donecko ir Luhansko gyventojų kasdienybė / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.

Šiame banke buvo atidaryta sąskaita apsišaukėliškai Donecko liaudies respublikai remti, taip pažeidžiant Europos sankcijų režimą.

„Norint kažką išsamiau komentuoti dėl šio reikalo, būtina patikrinti į viešąją erdvę patekusios informacijos atitikimą tikrovei. Todėl atliekami patikrinimai „Rietumu“ banke“, – sakė žinybos atstovė Laima Auza ir pabrėžė, jog bet kokia išsamesnė informacija – tik užbaigus šį patikrinimą.

Jos žodžiais, į šio tyrimo akiratį pateko Didžiojoje Britanijoje registruota ribotos bendrovė „PSI Pay“, kuriai šios šalies finansų rinkos ir reguliavimo institucija „Financial Conduct Authority“ (FCA) yra išdavusi licenciją teikti finansines paslaugas Europos Sąjungoje.

„Dėl to veikiausiai prireiks tarptautinio bendradarbiavimo“, – pridūrė L.Auza.

Penkto pagal turto vertę ir vieno pelningiausių Latvijos bankų „Rietumu“ pagrindiniai akcininkai – Maltoje registruota bendrovė „Boswell“ (33,11 proc. akcijų), Leonidas Esterkinas (33,12 proc.), Arkadijus Sucharenka (17,34 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius