Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos finansų ministerija apkarpė BVP augimo šiemet prognozę, planuoja nuosmukį kitąmet

Latvijos finansų ministerija sumažino bendrojo vidaus produkto (BVP) didėjimo 2022 metais prognozę nuo 2,8 proc. iki 1,6 proc., o prognozę ateinantiems metams pakeitė iš augimo 1 proc. į nuosmukį 0,6 procento.
Latvija
Latvija / 123RF.com nuotr.

Ankstesnės prognozės skelbtos rugpjūtį.

Anot ministerijos, prognozės pakoreguotus atsižvelgus į šalies ūkio raidos trečiąjį šių metų rezultatą, taip pat įvertinus numanomą pagrindinių prekybos partnerių ekonominio augimo sulėtėjimą.

Pranešime skelbiama, jog aukštos energijos kainos, didėjančios gamybos sąnaudos bei silpstanti paklausa užsienio rinkose ir toliau darys neigiamą poveikį Latvijos ekonomikai pirmąjį 2023-ųjų pusmetį, tačiau nuo ateinančių metų vidurio tikėtinas atsigavimas, o 2024 ir 2025 metais – plėtra vidutiniškai po 3 procentus.

Infliacijos 2022-aisiais prognozė kilstelėta nuo 16,5 proc. iki 17,3 proc., 2023 metais – nuo 6,5 proc. iki 8,5 proc., o vidutinio nedarbo – atitinkamai sumažinta nuo 7,1 proc. iki 7 proc. ir padidinta nuo 7,1 proc. iki 7,3 procento.

Ministerija pažymi, kad atnaujintos prognozės paremtos dideliu neapibrėžtumu. Didžiausia rizika ir toliau siejama su geopolitine padėtimi, taip pat su dideliais energijos išteklių kainų svyravimais bei su ribotu jų prieinamumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius