-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje moterys į pensiją išeis sulaukusios 60, o vyrai 65 metų

Lenkijos parlamentas trečiadienį nubalsavo už mažesnio pensinio amžiaus sugrąžinimą, nepaisant kylančių klausimų dėl tokio sprendimo poveikio valstybės finansams.
Senjorai
Senjorai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Pensija Lenkija

Nuspręsta nuo 2018 metų pensinį amžių vyrams sumažinti iki 65 metų, o moterims – iki 60 metų. Valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) 2015 metų rinkimų kampanijos metu žadėjo mažinti pensinį amžių po to, kai ankstesnė valdžia jį laipsniškai padidino iki 67 metų.

„Visų reformų, įskaitant ir pensijų sistemos, finansavimas yra garantuojamas biudžete“, – parlamentui sakė ministrė pirmininkė Beata Szydlo.

„Kai lenkams sakote, kad pensija ateis anksčiau, tai reiškia bado pensiją. Jau dabar. O ateities kartoms tai reiškia, kad nebus pensijai visai“, – sprendimą pakomentavo opozicinės Šiuolaikinės partijos (Nowoczesna) parlamentarė Paulina Hennig-Kloski.

Lenkijos vyriausybė taip pat įgyvendina ir socialinę išmokų vaikams programą, kuria remiantis, kiekvienai šeimai kiekvieną mėnesį už antrą ir daugiau vaikų mokama 500 zlotų (110 eurų). Šiemet ši programa valstybei kainuos 17 mlrd. zlotų (3,8 mlrd. eurų), o kitąmet – 24 mlrd. zlotų.

Be to, Lenkijoje priimtas įstatymas, numatantis, kad kai kurie vaistai vyresniems nei 75 metų asmenims nieko nekainuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius