Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviai pasiruošę atsiriekti lustų gamybai skirtų Europos milijardų

Europos Komisijai (EK) ketinant skirti 43 mlrd. eurų vertės investicijų puslaidininkių gamybai Bendrijoje, Lietuvos mokslininkai ir verslininkai teigia, kad šalis pajėgi tapti viena šios pramonės centrų. Jie taip pat tikisi, jog parama galėtų padėti pagreitinti jau pradėtus procesus.
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vilniaus Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko direktorė Laima Balčiūnė neabejoja, kad Lietuva yra užtektinai pajėgi pasinaudoti šio plano galimybėmis ir ragina nelaukti, kol kas nors pateiks pasiūlymą, o patiems rodyti iniciatyvą.

„Galimybė unikali ir labai didelė. Viskas dar tik užuomazgos stadijoje, pasiūlymų net nereikia laukti, reikia dirbti. Pagal tą planą bus kuriami ir kompetencijų centrai, juos turi nominuoti valstybės, aišku, tai tikrai didelė galimybė verslui“, – BNS sakė L.Balčiūnė.

Daiktų interneto prietaisų gamybos grupės „Teltonika“ prezidentas Arvydas Paukštys taip pat teigia, kad Lietuva turi pakankamai potencialo tapti viena valstybių, kuri prisidėtų prie ES plano įsitvirtinti pasaulinėje lustų rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius