-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškiems produktams – šviesios perspektyvos Izraelio rinkoje

Septintąjį Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą Izraelyje atidariusi Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pažymėjo, kad Lietuvą ir Izraelį sieja šilti santykiai.
Izraelio vėliava
Izraelio vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lietuvos ekonomika yra atvira, šalis gali konkuruoti tarptautinėse rinkose. Šiandien Tel Avive ieškome naujų partnerių, su kuriais galėtume prisidėti prie abiejų šalių klestėjimo“, – kalbėjo šalies vadovė.

Devintasis Izraelio prezidentas, Nobelio premijos laureatas Šimonas Peresas, sveikindamas Forumo dalyvius, taip pat pažymėjo, kad Lietuva ir Izraelis turi daug panašumų ir dar geresnių rezultatų gali pasiekti per mokslą.

„Esame mažos valstybės, bet galime daug pasiekti, kartu bendradarbiaudamos“, – kalbėjo buvęs žydų valstybės vadovas.

Izraelyje pieno produkto negalima vartoti po pietų.

Forumo dalyviai turėjo galimybės paragauti lietuviško košerinio sūrio „Džiugas“. Izraelyje pieno produkto negalima vartoti po pietų, todėl tiek svečiai iš Lietuvos, tiek iš kitų šalių skubėjo pasivaišinti šiuo skanėstu pirmoje dienos pusėje, o vakare ketinama visus dalyvius pavaišinti „Stumbro“ košeriniais alkoholiniais gėrimais.

„Lietuvos produktai turi puikių galimybių įsitvirtinti Izraelio rinkoje. Jie ne tik pagaminti iš natūralių produktų, bet ir yra itin kokybiški. Be to, lietuviškus prekės ženklus puikiai atpažįsta Izraelio gyventojai. Dar viena sritis, kurioje galime bendradarbiauti – tai mokslas. Ir Lietuva, ir Izraelis turi daug gabių žmonių, kurie gali pasiekti gerų rezultatų, kartu bendradarbiaudami“, – teigė žemės ūkio viceministras Saulius Cironka.

Tarp Lietuvos ir Izraelio santykiai ypač sustiprėjo per pastaruosius 5 metus.

„Šiuo metu Izraelis ir Lietuva, t. y. Kauno technologijos universitetas bei Kauno laisvoji ekonominė zona, derasi dėl programos „Intelect Lt“, kuri orientuota į inovacinius tyrimus ir eksperimentines technologijas“, – patikino Viljamas Džordžas Sternas, Kauno laisvosios ekonominės zonos vadovas.

Šiais metais Forumo programoje svarbus dėmesys bus skiriamas verslo ir mokslo sinergijai, inovacijoms, naujoms technologijoms, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros proveržiui, Lietuvos ir Izraelio ekonominiams bei kultūriniams ryšiams.

2014 m. daugiausia į Izraelį eksportuota lietuviškos kilmės sūrių ir varškės.

Septintajame forume dalyvauja apie 200 dalyvių. PLEF organizavo Lietuvos verslo konfederacija.

2014 m. žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Izraelį sudarė 7,3 mln. eurų, eksporto struktūroje pagal šalis Izraelis buvo 43 vietoje iš 122 šalių. Daugiau kaip 99 proc.  eksportuotų produktų buvo lietuviškos kilmės.

2014 m. daugiausia į Izraelį eksportuota lietuviškos kilmės sūrių ir varškės, gyvų galvijų, maisto produktų, šokolado ir produktų, turinčių kakavos, valgomųjų ledų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius