-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje bus kuriamas konkurentas „Revolut“

Jungtinės Karalystės finansinių konsultacijų milžinė „deVere Group“ Lietuvoje kurs pirmąjį grupės finansinių technologijų produktą, kuris bus panašus į šiuo metu „Revolut“ teikiamas finansines paslaugas. Vilniuje planuojama įdarbinti apie 10 specialistų, o ateityje šis skaičius gali ženkliai augti, pranešė „Investuok Lietuvoje“.
"Mastercard" kortelė
"Mastercard" kortelė / „Scanpix“/AP nuotr.

Bendrovės planuojama paslauga bus daugiausia skirta keliaujantiems, nuolat besilankantiems šalyse, turinčiose skirtingas valiutas. Bendrovė tvirtina, kad naujos kortelės naudotojai gaus geriausią valiutų konvertavimo kursą ir pirmiausia orientuosis į atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis segmentą.

Vilniuje finansinė paslauga bus plėtojama nuo pradžios iki galutinio produkto sukūrimo.

Bendrovė iš pradžių planuoja vykdyti globalias elektroninių pinigų ir išankstinio mokėjimo kortelių aptarnavimo operacijas, todėl pirmiausia bendrovė samdys finansinių paslaugų sektoriuje dirbusių specialistų. Vėliau planuojama Lietuvoje vystyti ir programinę įrangą.

„Lietuvą „deVere E-Money“ sistemos vystymui pasirinkome dėl kelių priežasčių. Pirma, iš trečiųjų šalių buvome girdėję apie lanksčią teisinę bazę, suteikiančią galimybes finansinių technologijų bendrovėms gauti veiklos licenciją itin greitai. Antra, atvykę į Vilnių pamatėme, kad viskas, ką girdėjome buvo gryna tiesa“, - teigia „deVere Group“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Nigel Green.

Anot jo, tiek Vyriausybės, tiek Lietuvos banko atstovai turi į verslo poreikius orientuotą požiūrį ir garantiją, kad netrukus bendrovė galės vykdyti globalias operacijas iš Vilniaus.

2002 metais įkurta „deVere Group“ šiuo metu turi apie 70 biurų visame pasaulyje. Keliautojams ir investuotojams finansines konsultacijas teikianti bendrovė skaičiuoja, kad šiuo metu turi apie 80 tūkst. klientų ir valdo apie 11,3 mlrd. eurų klientų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius