Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje sumažėjo laisvų darbo vietų

2018 m. antrojo ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 19,2 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams, praneša Lietuvos statistikos departamentas. Sostinės regione laisvų darbo vietų buvo 10,1 tūkst., Vidurio ir vakarų Lietuvos regione šiek tiek mažiau – 9,1 tūkst.
Statybos
Statybos / Mato Miežonio / 15min nuotr.

2018 m. antrąjį ketvirtį laisvų darbo vietų skaičius sumažėjo – palyginti su šių metų pirmuoju ketvirčiu, 0,9 tūkst., arba 4,6 proc., palyginti su atitinkamu 2017 m. laikotarpiu, – 0,6 tūkst., arba 2,9 proc.

Šalyje laisvų darbo vietų skaičius 2018 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su 2018 m. pirmuoju ketvirčiu, labiausiai sumažėjo statyboje – 0,7 tūkst., viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime bei informacijos ir ryšių įmonėse – po 0,2 tūkst., o padidėjo pramonėje bei administracinėje ir aptarnavimo veikloje – po 0,3 tūkst., žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo įmonėse – 0,2 tūkst.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis 2018 m. antrąjį ketvirtį buvo viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – 3,3 proc. (ypač gynybos bei viešosios tvarkos ir apsaugos veiklos įstaigose), finansinėje ir draudimo veikloje – 3,2 proc., informacijos ir ryšių įmonėse – 2,5 proc. Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietime – 0,3 proc., nekilnojamojo turto operacijų įmonėse – 0,5 proc., kitoje aptarnavimo veikloje – 0,7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius