Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vidutinė metinė infliacija liepą buvo mažesnė nei euro zonoje

Lietuvoje liepos mėnesį užfiksuota 0,8 proc. suderinta vidutinė metinė infliacija – mažesnė nei vidutiniškai euro zonoje ir visoje Europos Sąjungoje (ES), kur ji buvo atitinkamai 0,9 ir 1,4 proc.
Finansai
Finansai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vidutinis metinis vartotojų kainų indekso augimas Lietuvoje liepą buvo didžiausias Baltijos šalyse. Estijoje buvo užfiksuota 0,2 proc. vidutinė metinė infliacija, o Latvijoje – 1,8 proc. vidutinė metinė defliacija, pranešė ES statistikos agentūros „Eurostatas“.

Liepos mėnesį metinė infliacija (liepą, palyginti su 2009-ųjų liepa) Lietuvoje buvo 1,7 proc. – toks pats metinės infliacijos lygis užfiksuotas ir euro zonoje, tuo tarpu visoje ES metinė infliacija siekė 2,1 procento.

Estijoje metinė infliacija liepą buvo didesnė nei Lietuvoje – 2,8 proc., tuo tarpu Latvijoje užfiksuota 0,7 proc. metinė defliacija.

Liepą Lietuvoje užfiksuota nulinė mėnesio infliacija, tuo tarpu euro zonoje ir ES kainos per mėnesį sumažėjo – užfiksuota atitinkamai 0,3 proc. ir 0,2 proc. defliacija. Latvijoje ir Estijoje liepą buvo 0,2 proc. mėnesio infliacija.

Didžiausia vidutinė metinė infliacija ES liepos mėnesį užfiksuota Vengrijoje – 5,1 proc., didžiausia metinė ir mėnesio infliacija buvo Rumunijoje – atitinkamai 7,1 proc. ir 2,6 proc.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius