Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vizitą pradeda Taivano delegacija

Lietuvoje vizitą pradeda maždaug 30-ties Taivano pareigūnų, verslininkų ir mokslininkų delegacija. Ji su šalies verslininkais ir valdžios atstovais tarsis dėl investicijų.
Taivaniečių atstovybė Vilniuje
Taivaniečių atstovybė Vilniuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užsienio investicijas skatinančios agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Elijus Čivilis praėjusią savaitę sakė, kad bus tariamasi dėl konkrečių vietų, kur Lietuvoje galėtų kurtis bendros puslaidininkių ar kitos įmonės.

Pasak E.Čivilio, beveik 30 žmonių delegaciją sudaro Taivano Užsienio, Ekonomikos, Mokslo ir technologijų, Švietimo ministerijų pareigūnai, mokslininkai ir verslininkai. Per penkias dienas jie susitiks su Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro, universitetų atstovais, daiktų interneto prietaisų gamintojos „Teltonika“ vadovais, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra ir „Investuok Lietuvoje“ specialistais.

Taivanas vasarį Vilniuje atidarė bendrą puslaidininkių ir jų medžiagų mokslo centrą, padėsiantį įgyvendinti tiksliųjų mašinų ir puslaidininkių pramonės projektus.

Taivano atstovai sausį pranešė, kad artimiausiu metu pasiūlys 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams. Taip pat, jis žadėjo įsteigti 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos pramonę.

Pernai rudenį Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę, Kinija tokius veiksmus palaikė bandymu veikti kaip nepriklausomai valstybei, nors salą ji laiko nedaloma Kinijos dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius