-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankas išleis pirmąją pasaulyje skaitmeninę kolekcinę monetą

Lietuvos bankas šiemet ketina išleisti pirmąją pasaulyje skaitmeninę kolekcinę monetą. Planuojama, kad ji bus išleista blokų grandinės (angl. „blokchain“) ar kitos panašios technologijos pagrindu.
Eurai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Taip išskirtinai paminėtume šiemet švenčiamą Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, parodydami pasauliui, kad esame veržli, inovacijas ir naujausias technologijas skatinanti šalis, pirmoji numizmatikoje atverianti kelią skaitmeninėms kolekcinėms monetoms“, – pranešime spaudai sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Monetos išleidimo technologiją ir įgyvendinimo sprendimus bus siekiama išsiaiškinti LB rengiamame programinės įrangos kūrėjų maratone (angl. „hackathon“), į kurį dalyvauti bus kviečiami viso pasaulio IT specialistai ir technologijų kompanijos. Po to ketinama apsispręsti dėl monetos išleidimo datos, tiražo, nominalo, kainos, technologijos bei platinimo būdo.

Kolekcinės monetos išleidžiamos siekiant įamžinti svarbius įvykius, reiškinius, asmenis. Šiomis monetomis neskatinama atsiskaityti. Kaip ir įprastines kolekcines monetas, kolekcines skaitmenines monetas Lietuvos bankui būtų galima grąžinti už nominaliąją jų vertę kaip mokėjimo priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius