TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos bankas ketina tobulinti ataskaitinių duomenų teikimo procesus

Lietuvos bankas (LB) pradeda konsultacijas su finansų rinkos dalyviais, kaip tobulinti ataskaitinių duomenų reguliuotojui teikimą. Finansų sistemos įmonių ir organizacijų nuomonės apie patiriamas problemas bei jų pasiūlymų laukiama iki rugpjūčio vidurio, praneša centrinis bankas.
Lietuvos banko pastatas
Lietuvos bankas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Lietuvos bankas

„Lietuvos bankas siekia peržiūrėti organizacijos vidaus duomenų valdymo praktiką, bet kartu brėžia duomenų valdymo transformacijos ilgalaikius strateginius tikslus, kuriuos norint pasiekti labai svarbus yra nuolatinis dialogas su rinkos dalyviais. Tikimės, kad per konsultaciją išgirsime turiningų pasiūlymų“, – pranešime sako Lietuvos banko Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos direktorius Gediminas Šimkus.

Lietuvos bankas siūlo svarstyti galimybes labiau automatizuoti finansų rinkos dalyvių atskaitomybę. Nuo ataskaitų teikimo (angl. push) galėtų būti pereinama prie mikroduomenų paėmimo (angl. pull), o ataskaitos galėtų būti rengiamos automatizuotai, remiantis pateiktais išsamiais mikroduomenimis pagal bendrai sutartą duomenų modelį.

Pasak LB, tokie pakeitimai prisidėtų ne tik siekiant proceso efektyvumo ir duomenų kokybės tikslų, tačiau ir sukurtų tvirtą pamatą tolesniam duomenų valdymo brandos rinkoje didinimui – būtų įdarbinamos pažangios dirbtinio intelekto ir mašinų mokymosi technologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius